Elias Petterssons monstermatch i natt – fick revansch efter finska skräcktacklingen med dubbla klassmål

Elias Petterssons monstermatch i natt – fick revansch efter finska skräcktacklingen med dubbla klassmål

Elias Pettersson verkar ha hittat formen lagom till NHL-starten.
I natt tacklades han otäckt av finländaren Markus Niemelainen – men fick revansch direkt.

Elias Pettersson hade en märklig fjolårssäsong i NHL. Sedan intåget i världens bästa liga har han tagit hela hockeyvärlden med storm, men han hade svårt att leverera förra säsongen, och kom igång först efter nyår. Nu ser han verkligen ut att vara sig själv igen, och det bevisade han inte minst i natt.

Stor succé i natt

Pettersson hade under förra året problem med en handskada, och han har vid flera tillfällen pratat om hur mycket han led av att inte få en ordentlig försäsong. Det har han fått under sommaren, men han har knappt deltagit i några träningsmatcher för att undvika skaderisken. I natt fanns han dock på isen när Vancouver Canucks genrepade mot Edmonton Oilers, och snackade om att leverera direkt.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson, of Sweden, celebrates his goal against the Edmonton Oilers during the second period of an NHL hockey game, Tuesday, Jan. 25, 2022 in Vancouver, British Columbia. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

Pettersson satte tonen direkt från start då han under sitt första byte delade ut tre tacklingar. Han fick dessutom med sig en utvisning då han tvingade storstjärnan Connor McDavid till en hakning, men det var bara början på succékvällen. I den tredje perioden blev Elias Pettersson tacklad otäckt in i sargen av finländaren Markus Niemelainen – och det skapade ilska på sociala medier, då många ansåg det att vara lite väl bryskt för att vara en träningsmatch. Pettersson hamnade med huvudet först, men lyckligtvis kunde han fortsätta matchen utan problem.

Artikeln fortsätter efter videon

LÄS MER: Landslagets krisdrag för Ebba Andersson – agerar nu efter Frida Karlsson avhopp: ”En bra nivå för henne”

Tacklades otäckt

Finländaren fick dock utvisning för tilltaget, och då fick Pettersson revansch. Pettersson fick pucken i favoritposition, och höll i för en passning – men valde i stället att avlossa ett rappt skott som med perfektion letade sig in i mål. Bara minuter senare fick Pettersson pucken på liknande ställe, men den här gången avlossade han ett mäktigt slagskott in i mål. Elias Pettersson blev med sina två mål stor hjälte för Canucks, som därmed vann sin första match för årets försäsong.

Artikeln fortsätter efter videorna:

NHL inleds på riktigt om en vecka – först ska det spelas ett par matcher i Europa – och Pettersson verkar minst sagt ha hittat formen. Och angående tacklingen från Niemelainen så var Pettersson inte särskilt kritisk.

– Jag såg reprisen nyss. Jag tycker att jag kan göra ett bättre jobb med att skydda mig själv. Jag tycker att jag lutar fram lite för mycket. Visst, han tacklar mig rätt hårt, men jag kan göra det bättre.

LÄS MER: Starka reaktioner mot Zlatan – kritiseras efter kryptiska bilden med Berlusconi: ”Är han en hemsk person?”