Elias Petterssons makalösa supermål i natt – i nya målshowen: ”Han slutar aldrig att förvåna…”

Det går inte att stoppa Elias Pettersson just nu.
I natt gjorde 20-åringen två nya mål i 5-2-segern mot San Jose Sharks.
Och en av fullträffarna var ett riktigt konstmål som han nu hyllas stort för.

Han har verkligen satt sitt avtryck i NHL nu. Elias Pettersson leker hockey just nu och dominerade på nytt för Vancouver Canucks i natt.

Petterssons nya supermål

I natt kom både femte och sjätte fullträffen för säsongen när svenske poängkungen var högst bidragande till 5-2-segern mot krislaget San Jose Sharks. Och ett av Petterssons mål har fått de allra flest att tappa hakan.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
Elias Pettersson, Vancouver Canucks. FOTO: Viaplay

Det var i mitten av första perioden som 20-åringen drog i gång ett anfall och satte sedan full fart mot mål. Men när inspelet framför mål kom flygande i luften istället för längs isen så fick Pettersson improvisera.

”Ett mycket vackert mål”

Men formstarke Elias kan verkligen göra mål på alla möjliga sätt och träffade pucken perfekt med ett tennisslag till 2-0. Ett konstmål som svensken hyllast stort för, se målet här nedanför.
– Han bara klipper till pucken i luften, som om det vore den enklaste saken i världen. Du slutar aldrig att förvånas över vad Elias Pettersson kan göra, sa NHL-experten Elliotte Friedman i tv-studion Hockey Night in Canada.
– Det där är ett mycket vackert mål att beskåda. Den här generationen av spelare verkar kunna göra vad som helst. Vem minns inte Matthew Tkachuks snygga fullträff för Calgary och Andrej Svechnikovs konstmål tidigare i veckan?, sa förre NHL-målvakten Kelly Hrudey i samma tv-studio.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
Elias Pettersson, Vancouver Canucks. FOTO: Viaplay

Elias Pettersson utsågs även till matchens lirare i SAP Center efter 5-2 borta mot Sharks. Nu har gjort hela 20 poäng på 14 omgångar med sina 6 mål och 14 assist.

Se Elias Petterssons mål här:

LÄS MER: Ny svenskmålfest i natt – nu dominerar Brynästrion fullständigt i NHL