Elias Petterssons jättegåva – största donationen i Canucks historia: ”Vi är överväldigade”

Elias Petterssons donerar en jättesumma till The Canucks for Kids Fund. Svensken ger bort över 450.000 kronor – vilken är den största gåvan från en spelare i Canucks historia.

Elias Pettersson har inte gjort många tillfreds med sina prestationer på isen. Svensken har haft en tung säsongsinledning och kritiken har haglat mot svensken, som skrev på ett lukrativt avtal inför det nya spelåret.

Fina gesten

Den 23-årige svensken skrev på ett treårskontrakt värt 22.05 miljoner dollar. Han lovade i samband med kontraktsskrivningen att han skulle skänka en del av hans intjänade summa till välgörenhet.

Nu har Elias Petterssons stått för sin första donation, och det är den största en spelare stått för genom Vancouver Canucks historia.

210811 Elias Pettersson poses for a portrait during a press meet with the Swedish national ice hockey team on August 11, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

– Staden har tagit emot mig med öppna armar sedan jag draftades 2017. Jag är otroligt tacksam för allt stöd jag fått och vill ge tillbaka, säger han i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– När jag skrev på mitt nya kontrakt visste jag att jag ville lägga pengar en del av pengarna på välgörenhet och ge tillbaka till samhället.

”Kommer räcka långt”

The Canucks for Kids hjälper välgörenhetsorganisationer som stödjer barns hälsa och mående, ishockey på låg nivå och uppmuntrar utbildning.
Paolo Aquilini, chef för Canucks for Kids, uppskattar Elias Petterssons gåva.

– Vi är överväldigade av Elias Petterssons generositet. Många organisationer vi arbetar med har påverkats djupt av pandemin, och dessa medel kommer att räcka långt, säger han.

181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Elias Pettersson har inte motsvarat de höga förväntningar som fanns på honom inför säsongen. Det har endast blivit tolv poäng på 24 matcher för svensken, som jobbar för att hitta formen.

LÄS MER: Elias Petterssons stora revansch – bröt långa måltorkan och ledde Canucks till seger: ”Har mycket press på sig”Få våra nyhetsbrev!