Elias Petterssons stora revansch – bröt långa måltorkan och ledde Canucks till seger: ”Har mycket press på sig”

Inatt lossnade det äntligen för Elias Pettersson.
Svensken bröt sin nio matchers långa måltorka i Canucks uddamålsseger mot Montreal.

Elias Pettersson har gått tungt den senaste månaden. Den svenske NHL-stjärnan har inte levt upp till förväntningarna och blivit enormt kritiserad i media.

Bröt långa måltorkan

Den svenske stjärnan har gått mållös i nio matcher på raken. Flera experter har varit inne på att det är tydligt att Elias Pettersson helt saknar självförtroende. 23-åringen har blivit placerad i Canucks tredjekedja och blev för ett par veckor sedan bänkad i en seriematch.

Men i natt lossnade det äntligen för Elias Pettersson som bröt den långa måltorkan när Vancouver Canucks tog sin första seger på de fem senaste försöken.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson reacts after he and Anaheim Ducks’ Trevor Zegras were both assessed minor penalties during the third period of an NHL hockey game Tuesday, Nov. 9, 2021, in Vancouver, British Columbia. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

I matchens första akt, och i numerärt överläge, slog svensken till med ett stenhårt slagskott som öppnade målskyttet för kvällen.

– Jag gjorde mig redo, hittade en position och när pucken kom försökte jag bara skjuta så bra som möjligt, säger Elias Pettersson till Sportbladet och fortsätter:

– Det kändes definitivt bra att göra ett mål igen. Särskilt som jag gjorde det med ett direktskott.

Hyllas av coachen

Svensken fick förtroende när Vancouver spelade fem mot fyra men i fullt manskap fick Pettersson åter nöja sig med en plats i tredjelinan.

– Jag spelar där coachen säger åt mig att spela och försöker göra det så bra som möjligt. Jag har fortfarande inte spelat min bästa hockey den här säsongen och jag har en tendens att tänka för mycket när det tar emot, men jag biter ihop och kämpar på, säger han.

Foto: YouTube

Coach Travis Green var tillfreds med Petterssons insats och hoppas att det här var början på en islossning för svensken.

– Jag är glad att han fick göra det, han har mycket press på sig. Förhoppningsvis är detta ett steg i rätt riktning så vi snart får se gamle Pettersson igen, säger han.

Vancouver vann till slut matchen med 2–1.

LÄS MER: Nya bakslaget för Elias Pettersson – Canucks markerar nu på träning(!): ”Han förtjänar inte bättre”

Få våra nyhetsbrev!