Elias Petterssons braksuccé i NHL bara fortsätter – stor hjälte i natt efter nya fullträffarna

Elias Pettersson fortsätter att dominera.
I natt gjorde svensken två mål och blev stor hjälte i Canucks hyperviktiga seger mot Golden Knights.
– Det var en rolig match att spela, säger han.

Vancouver Canucks har haft det tufft på sistone, och efter en strålande start har man nu halkat utanför slutspelsplatser. Därför var nattens vinst mot Vegas Golden Knights såväl viktig som förlösande.

Nya klassmålet

Och det kanadensiska laget har mycket att tacka Elias Pettersson för de två poängen. Svensken klev in i ställningarna då han gjorde 3–1 i slutet av den första perioden, genom att påpassligt hålla sig framme och peta in en retur.

Golden Knights vaknade dock i den andra perioden och hann både reducera och kvittera. Men Pettersson var inte färdig – och med tio minuter kvar av matchen så drog han själv upp ett anfall, fick tillbaka pucken och med ett sagolikt skott i det första krysset gav han Canucks ledningen i matchen.

”En rolig match”

Vegas kvitterade dock, men i förlängning kunde Canucks göra 5–4 och ta två superviktiga poäng i jakten på slutspel.

– En rolig match att spela, det var fram och tillbaka. Mycket känslor. Så roligt för fansen också, säger Pettersson till Canucks Twitterkonto efter matchen.

Elias Pettersson har nu gjort 37 poäng på 36 matcher i år, och toppar svenskarnas poängliga tre poäng före rookiesensationen Victor Olofsson. Svensken ligger även på en hedersam tolfteplats i hela NHL:s poängliga.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!