Uppgifter: Storstjärnan bryter med KHL-klubben – högaktuell för SHL-återkomst

Jhonas Enroth ryktas till Örebro.
Enligt uppgifter har stjärnmålvakten nu brutit sitt kontrakt i KHL.
– Klubben får välja en väg, säger hans agent Joakim Persson till Aftonbladet.

Jhonas Enroth är en av Sveriges mest meriterade, aktiva målvakter. Men efter flera säsonger i Nordamerika och KHL så ser en återkomst till SHL nu ut att komma allt närmare.

Bryter sitt kontrakt

I veckan kom uppgifter om att stjärnmålvakten förhandlar med Örebro, klubben han gjorde en kort session för förra säsongen, om ett långt kontrakt. Enligt uppgifterna så rör det sig om ett treårskontrakt – och förhandlingarna ska vara långt gångna.

Jhonas Enroth, Tre Kronor
190426 Jhonas Enroth #1, SWE during the EHC: Nordic Cup Finland – Sweden at the Hartwall Arena26. April 2019 in Helsinki, Finland. (Tomi Hänninen/Bildbyrån)

Nu kommer nästa tecken på att en återkomst verkligen kan vara nära. Enligt uppgifter, bland annat från journalisten Alvis Kalnins, har nämligen Enroth brutit sitt kontrakt med KHL-klubben Dinamo Minsk redan nu.

Uttagen till All Star-match

Hans agent, Joakim Persson, är fåordig.

– Vi är mitt uppe i det. Det är bara sedan någon timme tillbaka. Vi kommer ha kontakt med klubben här under eftermiddagen så jag vet säkert mer i morgon. Vi har inte för avsikt att bryta kontraktet. Vi får se hur klubben ställer sig med tanke på tabelläget och det ekonomiska läge man befinner sig i. Klubben får välja en väg, säger han till Aftonbladet.

Jhonas Enroth, Tre Kronor
190501 Goalkeeper Jhonas Enroth of Sweden during the Carlson Hockey Games match between Sweden and Russia on may 1, 2019 in Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180032

Dinamo Minsk har haft en blytung säsong och ligger näst sist i ligan. För Enroth har det dock gått betydligt bättre – vilket framför allt bevisas med att svensken är uttagen till All Star-matchen i januari.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!