Elias Pettersson toppar svenska poängligan i NHL efter drömstarten på säsongen

Elias Pettersson toppar svenska poängligan i NHL efter drömstarten på säsongen

En 25-årig Sundsvallsbördig vänsterskytt är den bästa svenska poängplockaren hittills den här säsongen i NHL. Men det är jämnt i toppen och med färre matcher spelade kan både tvåan och trean snart knappa in på ledaren.

Den svenska poängligan i NHL leds just nu av Vancouvers Elias Pettersson som med sina tio mål och 22 assist samlat på sig 32 poäng.

På andra plats i poängtabellen ligger Torontos William Nylander. Han har, med tre matcher färre spelade än Pettersson, gjort tolv mål och landar med sina 17 assist på totalt 29 poäng.

Nashvilles Filip Forsberg tog ett steg närmare andraplatsen i poängligan när han i matchen mot Buffalo natten mot måndag satte sitt 13:e mål för säsongen. Tillsammans med sina 15 assist har han nu samlat ihop totalt 28 poäng på de 24 matcher han spelat.

Artikeln fortsätter nedanför.

På fjärde plats, med 22 spelade matcher, återfinns Jesper Bratt, New Jersey, med 26 poäng varav åtta mål. Femma är Tampas Victor Hedman med fem mål och 20 assist och på sjätteplats återfinns William Karlsson, Vegas, med elva mål och tolv assist.

Los Angeles Adrian Kempe innehar den sjunde platsen i poängligan med åtta mål och tolv assist. Men han kan också stoltsera med att ha vunnit 100 procent av sina tekningar.

Att vara bäst bland svenskarna räcker just nu till en sjätteplats i den totala poängligan som leds av Victor Hedmans lagkamrat Nikita Kutjerov på 40 poäng, varav 15 mål.

Flest mål i NHL hittills den här säsongen, 17 stycken, har Vancouvers amerikan Brock Boeser gjort.

Dela artikeln för att hylla Elias Pettersson!

LÄS MER: Stig Salming nobbar Wayne Gretzky och utser sedan den allra bästa han spelat med – hjärtevärmande svaret som berör alla