Elias Pettersson sätter ned foten – vill nu tysta alla tvivlare: "Jag har fått höra det där hela mitt liv..."

Elias Pettersson sätter ned foten – vill nu tysta alla tvivlare: ”Jag har fått höra det där hela mitt liv…”

Elias Pettersson går in i sitt allra första NHL-slutspel.
Då vill unge svensken tysta alla tvivlare.
– Jag försöker bara att motbevisa dem, säger han enligt Sportsnet.

Först fick han höra det när han kom till SHL, sedan igen i första SM-slutspelet. Och så återigen inför flytten till NHL.

Elias ifrågasatt

Elias Pettersson har alltid blivit ifrågasatt för att han inte har storleken att lyckas på den allra högsta nivån. Men varenda gång har svensken motbevisat samtliga kritiker.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Nu står 21-åringen inför sin största utmaning hittills i karriären. När hans allra första NHL-slutspel väntar med Vancouver Canucks.

Petterssons svar

Som vanligt är det samma fråga som kommer tillbaka när kanadensisk media nu spekulerar i om ”Petey” är redo för ett NHL-spel – om han har stoleken för att klara det?
– Jag försöker alltid ha en positiv attityd och när folk tvivlar på att jag har storleken som krävs – vilket jag fått höra hela mitt liv – ja, då försöker jag bara motbevisa dem och visa att jag kan spela, säger Pettersson enligt Sportsnet.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks ahead of the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Förväntningarna är så klart höga på svenske stjärnskottet inför NHL-återstarten och nästa nivå av hans karriär. Han kommer också få gott om hjälp om det är rutin som behövs.

”En tvättsvamp”

Kedjekamraten Tyler Toffoli vet nämligen precis vad som krävs för att lyckas i Stanley Cup-slutspelet då han gick hela vägen och vann med Los Angeles Kings 2014.

Ändå är det 28-åringen som ser upp till 21-åringen i det här fallet.
– Jag försöker vara som en tvättsvamp när jag är med honom (Elias Pettersson). Jag har visserligen mer erfarenhet, men samtidigt gör han redan saker på isen som jag har svårt att lyckas med, säger kanadensaren i en intervju.

Canucks går in i slutspelet som ett av 16 lag som första ska spela play in-runda innan det riktiga allvaret börjar. Där möter man Minnesota Wild i en matchserie på bäst av fem och första mötet sker redan 2 augusti.

LÄS MER: De 10 NHL-spelare som gjort flest förlängningspoäng någonsin – en svensk tar plats på prestigelistan

Få våra nyhetsbrev!