De 10 NHL-spelare som gjort flest förlängningspoäng någonsin – en svensk tar plats på prestigelistan

I förlängningen kliver de riktiga hjältarna fram.
Här är de 10 NHL-spelare som gjort flest övertidspoäng i ligans historia.
Och en svensk tar plats på den prestigefulla listan.

Det spelar ingen roll om det är grundserie eller slutspel. När NHL-matcherna går över till förlängning är det alltid lika nervöst.

NHL-hjältarna

Men sedan finns det spelare som verkligen brinner för de här ögonblicken. De spelarna som lyfter sig och kliver fram för sina lag när det behövs som allra mest.

Jaromir Jagr, NHL
071012 Ishockey, NHL, New York Rangers – Washington Capitals: Jaromir Jagr, New York Rangers. © Bildbyrån – 55402

I hela NHL:s historia finns det bara 10 spelare som har nått den magiska gränsen på 30 övertidspoäng. Vi hittar även en svensk representant på den mäktiga listan med NHL:s största förlängningshjältar genom tiderna.

En svensk med

Tvillingarna Sedin var alltid skickliga när matchen gick över till den fjärde perioden, men endast en av dem tar plats på listan. Henrik Sedin missar på målsnöret med bara 29 poäng men Daniel Sedin tar platsen som nummer 10 med sina 16 mål och 15 assist i förlängning.

Daniel Sedin, Henrik Sedin, NHL
180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin under ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87671

Sedan hittar vi faktiskt ytterligare tre spelare på 31 poäng. Det är NHL-legendaren Sergei Fedorov samt nuvarande aktiva spelarna Evgeni Malkin och Joe Thornton.

Crosby klättrar

Näste man på listan med totalt 33 poäng i förlängning är 37-årige Ilya Kovalchuk. Den förre NHL-storstjärnan hade nog haft en betydligt högre plats på listan om han inte lämnat Nordamerika för att spela i KHL.

Sergei Fedorov, NHL
980324 Sergei Fedorov, Detroit Red Wings © Bildbyrån – © 10

En annan med 33 poäng och som fortfarande har möjligheten att klättra högre upp är Sidney Crosby. Kanadensaren jagar närmast Ryan Getzlaf som gjort totalt 34 övertidspoäng, uppdelat på 10 mål och 24 assist.

Ovechkin jagar

Därefter hittar vi en av NHL:s absolut största giganter i modern tid. Med hela 19 mål och 16 assist, totalt 35 poäng, är ikonen Jaromir Jagr på en hedersam tredjeplats.

Alexander Ovechkin, NHL
170126 Capitals Alexander Ovechkin ler under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och Washington Capitals den 26 januari 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87390

Den enda som slår Jagr i flest förlängningsmål genom tiderna i NHL är Alexander Ovechkin med hela 23 fullträffar och totalt 36 poäng. Ryssen har även möjlighet att bli tidernas främsta förlängningskung och behöver göra två poäng till för att nå förstaplatsen.

Tidernas kung

Titeln som tidernas förlängningshjälte i NHL hålls just nu av Patrik Elias. Han är en av New Jersey Devils absolut största ikoner genom tiderna och gjorde alla sina 1 240 NHL-matcher för laget.

När det kom till förlängningar gjorde han imponerade 16 mål och 21 assist under sin karriär. Vilket ger en total siffra på 37 övertidspoäng och det gör honom till bäst i NHL någonsin.

LÄS MER: SHL-lagets dubbelbomb officiell – här presenteras båda drömvärvningarna!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!