Elias Pettersson fortsätter att dominera – gjorde svårt klassmål i natt och bröt äntligen stora mardrömssviten

Starten på säsongen har varit katastrofal.
Men i natt fick äntligen Vancouver Canucks jubla.
Och tacka Elias Pettersson för det.
Svensken blev stor hjälte med ett riktigt klassmål.

Det fanns förhoppningar på Vancouver Canucks inför den här säsongen. Man har ett ungt och spännande lag, och under våren, efter att ha bytt tränare, såg man ut att spela riktigt bra hockey, och poängen rasade in.

Fick äntligen vinna

Men starten på den nya säsongen har inte varit något annat än katastrofal. Laget blev först i NHL-historien att tappa en tvåmålsledning i en säsongs tre inledande matcher, och inför nattens match Seattle Kraken hade Canucks förlorat sju av sju matcher.

Vancouver Canucks center Elias Pettersson (40) his goal with right wing Ilya Mikheyev (65), left, against Seattle Kraken defenseman Carson Soucy (28) and center Jaden Schwartz (17) defending during the third period of an NHL hockey game, Thursday, Oct. 27, 2022, in Seattle. The Canucks won 5-4. (AP Photo/John Froschauer) WAJF114

Skulle Canucks förlorat en match till hade man aspirerat om platsen som den säsongen inledningen på en NHL-säsong någonsin, men man har trots allt haft en del glädjeämnen. Framför allt Elias Pettersson. Trots att Canucks haft det så tungt så hade Elias Pettersson noterats för tre mål och totalt sju poäng. Och när Canucks äntligen fick vinna i natt, mot Seattle Kraken, så var det mycket tack vare svensken.

LÄS MER: Nya bilden på svenskhoppet Stina Nilsson – hyllas nu av alla för den oväntade detaljen: ”Du är så grym!”

Klassmål av EP

Ja, det krävdes alltså åtta matcher innan Canucks fick segra, men det satt långt inne. Elias Pettersson hade en assist fram till Canucks 3-2-mål i den andra perioden, men när Kraken kvitterade trodde många på ytterligare en Vancouver-kollaps. Men Pettersson ville annat. I början av den tredje perioden höll sig Pettersson framme, och när pucken hamnade framför honom slog han till på volley, och pucken gick i nät.

– Jag sökte mig mot mål och när jag fick chansen försökte jag bara få den mot mål, och den gick in. Jag brukar inte träna på det där, men det är ju ungefär som att styra pucken, och det tränar jag på ibland, säger han efteråt.

Ett riktigt klassmål av svensken, som skulle visa sig bli väldigt viktigt. Canucks vann till slut med 5-4, och bröt således sin otroliga mardrömssvit, och kan nu, förhoppningsvis, börja blicka upp mot högre placeringar i Pacific Division. Och efter vinsten hyllas Pettersson stort.

”Han är absolut briljant”, skriver journalisten Thomas Drance.

LÄS MER: Ikonen Charlotte Kallas ord – svarar nu efter Frida Karlsson och stjärnornas jättekritik: ”Vi hade en plan”