Elias Lindholms stora chock om plötsliga NHL-flytten – svenske NHL-stjärnan erkänner: "Det var galet"

Elias Lindholms stora chock om plötsliga NHL-flytten – svenske NHL-stjärnan erkänner: ”Det var galet”

Elias Lindholm satt på ett flygplan från Mexiko när han fick beskedet att han trejdas från Calgary till Vancouver.

– Jag fick lite uppkoppling på telefonen mitt i luften och såg att jag hade en jäkla massa meddelanden och sms. Då förstod jag vad som hade hänt, säger ishockeyforwarden till Aftonbladet.
– Det var lite chockerande och galet, men jag kommer till ett grymt lag och är taggad.

Artikeln fortsätter nedanför.

29-årige Elias Lindholm var inne på sin sjätte säsong i Calgarytröjan, men säger att han sedan nyår har vetat om att det förmodligen skulle bli en trejd. Men att det skulle bli just till topplaget Vancouver, som har skramlat ihop flest poäng i årets NHL, hade han ingen aning om.
– Jag har haft fantastiska år i Calgary och det är vemodigt att lämna killarna, men så är det i denna business. Nu känner jag mig jäkligt taggad över att få komma till ett riktigt grymt lag med bra coacher och bra spelare på varje position.

Lindholm ska i helgen delta i NHL:s allstar-helg i Toronto för första gången. Där har han bland annat sällskap av nya lagkamraten Elias Pettersson.

Först på tisdag kan det bli dags för debut med Vancouver, som då inleder en lång roadtrip borta mot Carolina – laget där Lindholm inledde sin NHL-karriär 2014.

LÄS MER: Ytterligare en svensk klar för prestigefulla All Star-matchen i NHL

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev