Efter VM-guldet – här är Tre Kronors nya plan som ska ge OS-guld

Tre Kronor spelade under helgen hem VM-guldet.
Nu börjar förbundskapten Rikard Grönborgs förberedelser inför nästa mästerskap, OS i Pyeongchang.
– Jag har redan en plan för det, säger förbundskaptenen till Sportbladet.

Under natten mellan söndag och måndag säkrade Tre Kronor sitt tionde VM-guld efter stor straffdramatik mot Kanada. För förbundskapten Rikard Grönborg var det andra VM-titeln med det svenska landslaget. Nu tar han sikte på en guldmedalj som han saknar, OS.

För redan under måndagen erkände Grönborg att han har börjat planera inför nästa års OS i Pyeonchang. En planering som är långtifrån enkel. Detta i synnerhet eftersom att det fortfarande är oklart om NHL kommer att släppa några spelare till turneringen. Därför måste förbundskaptenen ha en eventuell plan både med och utan eventuella NHL-stjärnor.
Ja, det kommer blir många resor till KHL och Schweiz för att scouta spelare, Och framförallt SHL. Jag har redan en plan för det, säger han till Sportbladet.

Oavsett hur det blir har Grönborg sin lagkapten klar. Joel Lundqvist har redan bekräftat att han stannar i Frölunda kommande säsong och väntas därmed bli ett givet val för rollen.
Joel har varit fantastisk i den här turneringen och är både en fantastisk människa och ledare. Vilket jäkla jobb han har gjort i den här turneringen. Självklart är han aktuell, säger Grönborg till tidningen.

Förbundskaptenen avslöjar också en visuell förändring i och med det bärgade VM-guldet. Det är dags för rakning.
Ja, nu ska skägget av, säger han till tidningen.

LÄS MER: Kanadas nya kritik efter den ”ovärdiga” VM-finalförlusten mot Tre Kronor