Efter tunga inledningen: Eddie Läck kan dumpas av New Jersey Devils

Efter tunga inledningen: Svenske stjärnmålvakten kan dumpas av NHL-klubben

Eddie Läck har inte fått chansen i New Jerseys mål i år.
Nu kan han ha gjort sitt i klubben.
I natt blev det klart att han sätts upp på waivers.

Eddie Läck har några tunga säsonger i NHL i ryggen. Svensken trejdades till New Jersey förra vintern men sejouren i östkustklubben har inte varit den mest lyckades.

Ännu ingen start

Målvakten fick chansen i fyra matcher i våras och i år väntar han fortfarande på sin första NHL-start. I stället har det blivit två framträdanden i AHL.

Men snart kan tiden i New Jersey vara slut för den här gången. I går kväll kom Sportsnet-experten Elliotte Friedman med uppgifter om att New Jersey satt upp Eddie Läck på waivers.

Senare under natten går även pålitliga CapFriendly ut med samma besked. Övriga NHL-klubbar har därmed 24 timmar på sig att eventuellt plocka in den svenske målvakten.

Läck på väg bort

Skulle inte det ske kommer han skickas ner till AHL och farmarlaget Binghamton Devils.

Eddie Läck har många år bakom sig i NHL. 30-åringen från Norrtälje lämnade Brynäs 2010 för spel i Vancouvers organisation i vilken han stannade i tre säsonger.

Därefter har Läck representerat både Carolina  och Calgary. Förra året var han med och vann VM-guld med Tre Kronor och har totalt 126 NHL-matcher på meritlistan.

Huruvida det blir fortsatt spel i New Jersey organisation återstår att se. Men klart är att ännu en svensk snart kan komma att byta klubb.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

https://twitter.com/FriedgeHNIC/status/1060578355068563457

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/wpbp1suQ89lPYvhepF3QcN5FUymPe0Mmd9okHryvIyDrexAPVhFdeCJD1SvyP3qr” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Jaromir Jagrs helgalna hyllning till Micke Renberg: ”Man kunde dö”

Här stjäl svensken showen från Pettersson – i Vancouvers jättekross i natt