Efter tunga avbräcken: SHL-klubben blixtvärvar meriterade forwarden

Skador och spelare på JVM tvingar Färjestad att ta till krisdrag.

Via sin hemsida meddelar man att forwarden Johan Adolfsson värvas in på ett korttidskontrakt. 

Färjestad har åkt på en riktig skadesmäll. Michael Lindqvist har drabbats av en hjärnskakning samtidigt som Oskar Steen samt Fabian Zetterlund är på JVM. Efter att trion försvunnit tvingas klubben nu agera på spelarmarknaden.

Via sin hemsida meddelar Färjestad att free agent-forwarden Johan Adolfsson plockas in.
– Som det är nu så måste vi bredda truppen. I det läge vi befinner oss, med spelare på JVM och framför allt för de skador som uppkommit inom de senaste dagarna, så behöver vi göra det här, säger Peter Jakobsson till klubbens hemsida

Får korttidskontrakt

Johan Adolfsson har tidigare under säsongen gjort åtta matcher för Vita Hästen och där stått för en assist.

31-åringen har skrivit på ett tvåveckorskontrakt med Färjestad och anslöt till laget under onsdagen. En spelare som gör ”skitjobbet”, enligt sportchef Jakobsson.
– Han har både längd och tyngd för att vara med och avlasta. Att sätta juniorer med den uppgiften är inte rättvist, varken för dom eller laget, säger han.

LÄS MER: Uppgifter: Backen lämnar Mora – klar för SHL-rivalen

https://youtu.be/0ZGhAm6SB_g

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);