Efter supervärvningen – nu öppnar nästa storstjärna för återkomst till SHL-laget

Linus Klasen är redan klar.
Nu öppnar även Linus Omark för en återkomst till Luleå.
– Huset i Luleå är klart och barnen börjar på förskola i Luleå i efter nyår, säger han till Aftonbladet.

SHL-säsongen är i full gång. Men redan nu börjar klubbarna rusta inför nästa säsong – och den ser redan ut att krylla av stjärnnamn.

Öppnar för återkomst

Sedan tidigare är det i stort klart att Linus Klasen, som gjort sex raka säsonger i Lugano, återvänder till Luleå – men det ser inte ut att stanna där. Nu öppnar även en annan puckkostnär, nämligen Linus Omark, för en återkomst till klubben.

171214, Ishockey, Channel One Cup, Sverige – Ryssland: The Channel One Cup match between the Russian and Sweden national teams. Linus Omark. © Bildbyrån – COP 203 – SWEDEN ONLY

Omark gör, i vanlig ordning, braksuccé i KHL och ligger trea i poängligan. Men han bekräftar nu att han lämnar sin klubb UFA Salavat efter säsongen – och det finns gott om intresse.

Familjen flyttar hem

Men hans familj flyttar snart hem till Luleå.

– Barnen börjar på förskola efter jul. Vi har sökt förskola länge, men äntligen fått plats. Det känns jättebra. Var någonstans som jag spelar hockey är alltid ett familjebeslut. Så har jag alltid fungerat, säger Linus Omark till Aftonbladet.

180129 Linus Omark under Sveriges ishockeylandslags träning inför OS 2018 den 29 januari 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Att Linus Klasen vänder hem kan även väga in.

– Jag såg att Linus Klasen kommer hem. Jättekul. Vi hann bara spela en månad ihop förra gången. Vore kul att spela ihop en hel säsong. Men jag har inte bestämt mig. Ska ringa Luleå och prata med dem, säger Omark.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!