Efter stora fiaskosäsongen – nu öppnar Leksand för att ta in superdoldis som ny tränare: ”Vad är det här?”

Leksand står utan tränare till kommande säsong.
Nu öppnar man för att plocka in en superdoldis.
– Det kan mycket väl bli så. Någon som folk tänker: ”Vad är det här?”, säger general manager Thomas Johansson till Hockeypuls.

Leksand var inför den nyss avslutade säsongen nykomlingar i SHL. Under sommaren och inledningen av hösten värvade man bra och rejält – men säsongen blev ett fiasko.

Står utan tränare

Klubben låg fast i bottenträsket under hela säsongen, och slutade till sist på en negativ kvalplats. Säsongen ställdes dock, på grund av coronavirusets framfart, in – och Dala-laget spelar i SHL även kommande säsong.

Leksand, SHL
200109 Leksands spelarna jublar efter seger 3-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Linköping den 9 januari 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Men vem som leder laget då är högst oklart. Ulf Samuelsson tog över efter sparkade Roger Melin under vintern, och han har flörtat om en fortsättning.

”Folk tänker: Vad är det här?”

Men nu öppnar Leksand för något helt oväntat.

– Det kan mycket väl bli en doldis. Någon som folk tänker: ”Vad är det här?”. Sedan kan det bli någon som folk ser har gjort det bra tidigare, säger Thomas Johansson i Hockeypuls podcast.

190910 Leksands General Manager Thomas Johansson poserar för porträtt under SHL:s upptaktsträff den 10 september 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Johansson menar att beslutet om ny tränare är svårt.

– Det finns ett antal tränarnamn i Hockeyallsvenskan som jag slängt in och funderat över, men vi måste göra vår hemläxa på alla individer. Om det finns någon tränare som tränat i SHL i vår skål? Ja, det finns det. Det kan också vara någon som inte tränat på ett antal säsonger. Vi är väldigt breda i vårt letande, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!