Efter perfekta VM-starten – nu kan Tre Kronor få DRÖMförstärkning från NHL!

Efter perfekta VM-starten – nu kan Tre Kronor få DRÖMförstärkning från NHL!

Tre Kronor har fått en perfekt start på hockey-VM.
Och nu kan det bli ännu roligare efter nattens Stanley Cup-matcher.
För Nashville Predators är bara en match från att bli utslagna och då kan fyra stjärnsvenskar komma till VM.

Tre Kronor vann premiären mot Vitryssland med 5-0 och slog sedan Tjeckien med 3-2. Sex poäng av sex möjliga är en perfekt start för Sverige i hockey-VM.

Glädjen från Stanley Cup

Men det kan bli ännu roligare snart. För Tre Kronor har lämnat fyra platser lediga i truppen och dessa kan fyllas av Nashville Predators stjärnsvenskar.

Efter nattens förlust är Predators bara en match från att bli utslagna ur Stanley Cup av Winnipeg Jets. Då kan stornamnen Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm och Calle Järnkrok bli tillgängliga för VM.

ANNONS FRÅN ZMARTA: Många tror att de inte kan få lån – men har fel. Zmarta skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ åt dig – helt kostnadsfritt.

Drömförstärkning för Sverige

Just Forsberg och Arvidsson vore rena drömförstärkningar för förbundskapten Rikard Grönborg efter deras otroliga succésäsonger i NHL. Tre Kronors landslagsledning har även full koll på om Nashville-kvartetten är sugna eller inte på att lira hockey-VM.
– Ingenting är klart, vi gjorde vår resa i mars där vi träffade alla killar och ställde frågan om de var intresserade och där fick vi vårt svar. Sen när slutspelet börjar så låter vi dem vara tills något lag är utslaget och då tar vi kontakt, säger assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv till SportExpressen.
– Det kan hända mycket med skador och så men vi har en hyfsad idé och har ju surrat med dem. Det är därför vi vill ställa frågan efteråt också.

Men vilka drömförstärkningar det skulle bli och vilken guldkandidat Tre Kronor skulle bli.

ANNONS FRÅN ZMARTA:Vill du låna upp till 600 000 kronor? Här är låneförmedlaren som skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ – helt kostnadsfritt.

Dela artikeln om du vill se de här spelarna i hockey-VM!

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM 2018!

Svenska ishockeyförbundets besked – efter stenhårda JVM-avstängningen