Efter bråket om läktarsektionen: Nu skyller SHL och Timrå på varandra

Timrås nya bortasektion har rört upp känslor i hockey-Sverige.
Men varken SHL eller Timrå vill ta på sig ansvaret för beslutet.

Efter avancemanget till SHL har Timrå tvingats flytta sin bortasektion till andra sidan arenan.

Den nya konstruktionen har rört upp känslor då sektionen har galler på sidorna och nästintill liknar en bur. Ändringarna behövde göras på grund av regelverket från SHL. Men enligt SHL:s säkerhetsansvarige Abbe Törsleff står allting inte rätt till.

”Har skett egna tolkningar”

Till SportExpressen säger Törsleff att klubben har följt direktiven med att flytta bortasektionen till andra delen av arenan, samt att ordna med diverse krav så som tillgång till egen kiosk och toalett.

Men att själva ståplatsläktaren ska vara ”inburad” står inte SHL för.
– Det raka svaret på frågan är nej. Här har det skett egna tolkningar från någon i Timrå, och då vågar jag inte svara på vem det är som tolkat, säger Törsleff till SportExpressen och fortsätter:
– Vi har en minimumnivå på att staketet framför ska vara 120 cm högt, Timrå har valt 150 cm för att de har branta läktare och det tycker vi är bra, för är det någon som trillar, så måste det finnas ett stopp.

Delade meningar

Timrås ordförande Lars Backlund säger till tidningen att de inte har tagit några egna initiativ till buren. Enligt honom har man agerat enligt det regelverk som SHL har satt upp.

Törsleff vill se att Timrå vill hitta en lösning på den omdebatterade frågan. Och att Luleå och Skellefteås respektive supporterföreningar kan bojkotta bortamatcherna hos Timrå är inte någonting han ser positivt på.
– Det är inte bra. Det är inte alls bra! Jag är helt övertygad om att Timrå inte har haft någon ambition att det skulle bli så här, och jag poängterar, de har varit lyhörda för att få till en lösning, där det finns saker som inte blivit så bra, säger Törsleff till SportExpressen.

LÄS MER: Hockeylegendaren Pekka Lindmarks nya liv – efter fem veckor på slottet: ”Jag mår kanon”

Fansens gemensamma raseri – bojkottar SHL-klubben: ”Skjuter sig själva i foten”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);