Efter avskedet från SHL – nu är stjärnbacken presenterad för nya klubben

.

Efter tre säsonger i Brynäs lämnade Ryan Gunderson klubben.
Nu är han presenterad för sin nya klubb.
Schweiziska Fribourg-Gotteron går ut med att man värvar in den amerikanske backstjärnan.

Ryan Gunderson har tre framgångsrika säsonger i Brynäs i ryggen. Backen har varit en av lagets främsta spelare under sina år i klubben, men årets säsong blev den sista.

Ryan Gunderson lämnar Brynäs

Redan i december kom uppgifter som gjorde gällande att Gunderson var på väg bort. Då ryktades det om Schweiz för amerikanen, som under säsongen stod för 38 poäng på 52 matcher.

Brynäs Ryan Gunderson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Timrå den 8 december 2018 i Gävle.Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Det blir också Schweiz som blir Gundersons nya arbetsland.

Klar för Gribourg-Gotteron

I dag presenterades backen för klubben Fribourg-Gotteron, där han skrivit på ett ettårskontrakt.

Redan i förra veckan stod det klart att Gunderson lämnade Brynäs. Han minns då tillbaka på SM-guldet som en stor höjdpunkt.
– Jag minns guldet och det var så klart speciellt. Det var en jättebra grupp vi hade. Ser man tillbaka till laget vi hade då och var de spelarna är idag så förstår man hur bra lag vi hade, sa Ryan Gunderson då.

”Tackar honom oerhört”

Andreas Dackell var i sin tur förstående till att amerikanen, som hade mest istid av samtliga i Brynäs under säsongen, ville lämna.
– Det var ett privilegium att spela med honom och att få vinna SM-guld tillsammans med honom 2012. Det är synd att han lämnar oss men jag förstår att han vill testa nya möjligheter i sin karriär. Jag tackar honom oerhört mycket för den tid han har varit här, sa Dackell.

Ryan Gunderson har gjort totalt 360 SHL-matcher och 224 poäng. Det återstår att se om 33-åringen återvänder till Sverige i framtiden.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Klart: SHL-klubben vinner kampen – poängmaskinen har skrivit på

Här briljerar Conny Strömberg på nytt – med kaxigaste straffen

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);