Dundersågningen av Brynäs nya, tunga NHL-värvning Jordie Benn: ”Jag skulle ljuga om jag sa något annat”

Brynäs har plockat in en riktigt tung värvning.
Jordie Benn ansluter med över 600 NHL-matcher i bagaget.
Men nu kommer den stora sågningen efter drömvärvningen.

Efter uttåget från SHL i våras gör nu Brynäs allt i sin makt för att tiden i HockeyAllsvenskan bara ska bli ett år lång. I helgen blev det helt klart med nytillskott från den övre hyllan i form av NHL-meriterade Jordie Benn.

Benns karriär

Med hela tolv säsonger i världens bästa hockeyliga och så många som 607 NHL-matcher är det ett gediget CV som 36-åringen kommer. Benn har representerat klubbar som Dallas Stars, Montreal Canadiens, Vancouver Canucks, Winnipeg Jets, Minnesota Wild och allra senast Toronto Maple Leafs.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jordie Benn, NHL
Montreal Canadiens defenseman Jordie Benn (8) celebrates his goal against the Tampa Bay Lightning with center Phillip Danault (24) and defenseman Brett Kulak (17) during the first period of an NHL hockey game Saturday, Dec. 29, 2018, in Tampa, Fla. (AP Photo/Chris O’Meara)

Men nu ska kanadensaren för första gången i karriären spela utanför Nordamerika. Brynäs har lyckats få till drömvärvningen tack vare initiativet ”Fansens värvning” dä supportrar har samlat in pengar till klubben.

Hårda kritiken

Jordie Benn har skrivit på ett ettårskontrakt och kommer till Sverige med målet att spela upp Brynäs till SHL. Men han kommer att få det rejält kämpigt om man ska tro experterna som nu plockar fram den stora sågen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Brynäs, SHL
231011 Brynäs spelare jublar efter 1-0 målet genom Jack Kopacka under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Brynäs och Karlskoga den 11 oktober 2023 i Gävle. Foto: Jens Carlsson / BILDBYRÅN / COP 344 / JC0002

Sanny Lindström är en av många som ser problem med den här värvningen.
– Tempot, den stora rinken och det relativt hafsiga spelet som är i hockeyallsvenskan kommer vara en stor omställning. Det positiva för Jordie Benn är att han får ett trettiotal matcher på sig att hitta rätt innan slutspelet börjar. Det är i den typen av matcher som han kommer att kunna vara med och bidra i en större utsträckning. Jag tror att han inledningsvis kommer få rätt stora problem, säger han till SportExpressen.

LÄS MER: Nu bryter Adam Reideborn tystnaden om kontroversiella beslutet att fortsätta spela i Ryssland: ”Var inte värt det”

Kollegan Johan ”Mr. Madhawk” Svensson är sedan ännu hårdare i sin kritik.
– I den åldern, komma in utan erfarenhet från spel i Europa, och till en andraliga där det går ruskigt fort. Alltså det bara skriker flopp om det. Jag skulle ljuga om jag sa annat. Samtidigt så får jag en god känsla av att han har en relation med Greg Scott sedan tidigare då de spelat ihop. Greg kastar inte på Brynäs något skit, och det talar ändå för att jag lägger någonstans i mellanmjölken här, till att börja med, säger han till kvällstidningen.

Vad tror du om Brynäs nya stjärnvärvning? Dela artikeln och säg din åsikt!