Dubbla hyllningarna efter omtalade NHL-trejden: ”Han är bäst i ligan”.

Det är den stora snackisen i NHL just nu, trejden mellan New York Rangers och Ottawa Senators. 28-årige Derick Brassard lämnar USA för Kanada och 23-årige svensken Mika Zibanejad går i motsatt riktning.

För den förstnämndes del så är det en oerhört efterlängtad trejd att få komma hem till Kanada igen. Brassard är uppvuxen i Hull, grannstad till Ottawa. Men centern njuter även över tanken att få bli lagkamrat med stjärnsvensken Erik Karlsson.
– Han är den bästa offensive backen i hela ligan. Jag ska försöka spela fram honom så mycket som möjligt, även fast han är back. Han följer alltid med i anfallen och han är en duktig skridskoåkare. Det ska bli jättespännande att få spela ihop med Erik, säger Brassard till TSN.

Men även Zibanejad hyllas stort i sin nya klubb.
– Vår känsla är att han bara skrapat på ytan av sin talang och har så mycket mer att ge. Han är även duktig på att döda utvisningar och är en god tekare. Han kan även matchas mot ligans storväxta centerforwards. Det här gör oss till ett bättre lag, säger NY Rangers general manager Jeff Gorton till New York Post.

LÄS MER: NHL-reklamen från år 2000 som ger de mäktigaste rysningarna.

Här gör Mika Zibanejad Ottawa Senators snabbaste hattrick någonsin:

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.