Dubbelglädjen hos Leksand – båda talangerna följer med laget ned

Dubbelglädjen hos Leksand – båda talangerna följer med laget ned

Mitt inne i spelarflykten hos Leksand kom idag glädjande besked. Talangerna William Wikman och Isac Skedung har bestämt sig för att följa med laget ned till HockeyAllsvenskan.

När det stod klart att Leksand åker ur SHL efter ett misslyckat kvalspel mot Mora har det mesta handlat om vilka som ska lämna laget. Nu visar två spelare födda 1997 att framtiden ser ljus ut genom att välja att stanna kvar och följa med laget ned till HockeyAllsvenskan.

Jämngamla William Wikman och Isac Skedung har i dag skrivit på för nästa säsong. Ett rejält glädjebesked för Leksands IF.
– Jag trivs i Leksand. Säsongen slutade väl tråkigt på alla möjliga håll, både med A-laget och juniorerna, men nu ser jag fram emot en ny. Jag tror att vi har en rolig säsong framför oss, säger Wikman i ett pressmeddelande.
– Det är väl klart att man stannar! Jag trivs jättebra i Leksand och kan inte tänka mig ett bättre ställe att vara på. Gillar man hockey är det här den perfekta staden att bo i och att dessutom få spela inför Sveriges bästa fans känns helt fantastiskt, säger Skedung i pressmeddelandet.

Båda två gjorde sin första A-lagssäsong 2015/16 och Wikman svarade för sex SHL-matcher i år medan Skedung fick större förtroende med sina 27 SHL-matcher.
– Självklart känns det jättekul att vi har William och Isac kvar i Leksand. Båda besitter en jättestor talang och kommer att vara väldigt värdefulla för oss i HockeyAllsvenskan, säger Mikael Karlberg som sitter i Leksands sportråd till klubbens officiella webbplats.

LÄS MER: Poängkungen följer inte med Leksand ned – vill lämna för SHL-rival.