DRÖMSTARTEN: Sverige chockar Finland – vinner JVM-premiären efter jättedrama

Jämfört med tidigare år har det svenska JVM-laget inte imponerat. Av experter tippas de inte vara en guldkandidat, och enligt vissa inte ens för medalj.

Chockade Finland

I nattens premiär ställdes Juniorkronorna mot Finland, en av favoriterna till att vinna hela turneringen.

Det stjärnspäckade Finland, med spelare som Henri Jokiharju och Eeli Tolvanen, skulle däremot få det tufft.

I den första perioden såg kaptenen Erik Brännström till att ge Sverige ledningen, vilket stod sig perioden ut.

Finland ökade tempot och tog över matchen i den andra.

Brännströms dubbel

Trots mycket spel i den svenska zonen stod Samuel Ersson stabilt i målet – och en finsk dubbelutvisning skulle ge Sverige ett gyllene läge att utöka ledningen.

Återigen var det Erik Brännström som skulle visa upp sig. Efter bara några sekunder pricksköt Vegas-backen, på passning från SHL-sensationen Emil Bemström, in 2-0 till Sverige efter en fin spelvariant i fem-mot-tre.

Dramatisk avslutning

Finland var frustrerat och hade svårt att skapa de riktigt farliga lägena.

Det blev en vild jakt på en reducering och med tre och en halv minut kvar gav det utdelning.

Finlands 2-1 mål blev starten på en dramatisk avslutning där Samuel Ersson stod för flera avgörande räddningar. Med två minuter kvar plockade Finland sin målvakt, men det hjälpte inte.

Juniorkronorna höll undan och tog därmed hem premiärsegern i årets JVM-turnering
– Det var en bra match av laget. De kom inte till så många heta målchanser, säger Samuel Ersson till SVT efter matchen.

Redan natten till fredag svensk tid är Sverige tillbaka på isen. Då väntar Slovakien, som förlorade sin premiärmatch mot USA med 2-1.

Dela för att hylla våra svenska juniorkronor!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/OUscbEeJHM36V-gw8BOLm9KIxYtn0vVp6OVzIPVQfnEkvINUgvVIeh738aJ6n433?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

JVM 2019 hockey: TV-tider, spelschema och resultat