Leksands stora prestigevärvning – skriver flerårskontrakt med stjärnbacken: ”Kan styra vårt spel”

Leksand prestigevärvar.
Stjärnbacken Matt Caito har presenterats.
– Jag är väldigt glad och förväntansfull äver att få komma till Leksand och Sverige, säger han.

Leksand hade en blytung återkomst i SHL under hösten och vintern. Laget hade förtvivlat svårt att resa sig över det negativa kvalstrecket, och det hjälpte inte att man mitt under säsongen sparkade Roger Melin.

Prestigevärvar igen

Nye tränaren Ulf Samuelsson kunde inte rädda laget från kval – men på grund av coronaviruset så ställdes säsongen in, och Leksand behövde aldrig gå in i något kval. Till nästa säsong är förväntningarna på laget betydligt högre, mycket på grund av spännande rekryteringar.

Johan Fransson, Patrik Zackrisson, Leksand
200118 Leksands Johan Fransson och Patrik Zackrisson jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Leksand den 18 januari 2020 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170

Man har bland annat hämtat Modos succétränare Björn Hellkvist, och även värvat forwardsen Matt Carey och Otto Paajanen. Nu är nästa prestigevärvning klar.

”Kan styra vårt spel”

Efter en tids rykten och spekulationer så har Matt Caito presenterats.

– I Matt får vi en offensiv spelare som kan styra vårt spel med pucken. Matt har ett bra spelsinne, ett bra första pass och är ett hot i powerplay. Dessutom är Matt i en bra ålder och är under stark utveckling. Det känns jättekul att Matt tror på vårt sätt att jobba och att vi får möjligheten att fortsätta hjälpa honom att ta ytterligare steg i sin hockeykarriär, säger general manager Thomas Johansson.

Matt Caito, Leksand
Matt Caito. FOTO: Iowa Wild.

Backen gjorde under säsongen hela 43 poäng på 59 matcher i den finska ligan, för KooKoo, och har tidigare spelat i AHL och den österrikiska ligan, även det med stor framgång. Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull äver att få komma till Leksand och Sverige, det blir en härlig utmaning för mig. Jag spelade med Henrik Haukeland i Finland och han har berättat mycket gott om Leksand och framförallt om supportrarna. Jag vet att Leksand är ett fint ställe, framförallt på sommaren, och att supportrarna följer laget i hela landet och ofta överröstar hemmalagens fans. Jag ser verkligen fram emot att få uppleva det! SHL är en väldigt bra liga och det ska bli en riktigt rolig utmaning för mig, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!