Dottern Biancas rörande ord om Börje Salmings sjukdom: ”Det är jobbigt att se pappa bli sämre”

Den svenske hockeyikonen har blivit drabbad av sjukdomen ALS.
Nu berättar dottern, Bianca Salming, om det tunga beskedet.
– Det är jobbigt att se pappa bli sämre, säger hon.

Börje Salming är en av Sveriges främsta hockeyspelare genom alla tider. Svensken var enorm borta i Nordamerika och spelade över 1000 NHL-matcher för sitt Toronto Maple Leafs.

Hyllningarna till Börje

På onsdagen kom den tunga nyheten att 71-åringen blivit drabbad av den obotliga sjukdomen ALS. Tidigare i år berättade Börje Samling att han inte mått så bra senaste tiden, men att läkarna inte hittade något fel.

200708 Bianca Salming of Turebergs FK in women’s high jump during the athletics gala Folksam Grand Prix on July 8, 2020 in Karlstad. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

”Jag har fått ett besked som har skakat om livet för mig och min familj. De tecken, som antydde att allt inte stod rätt till i min kropp, visade sig vara sjukdomen ALS. På ett ögonblick förändras allt”, sa Börje Salming i ett uttalande till TT.

Sedan beskedet har en hel hockeyvärld stöttat Börje Salming. Flera hockeyprofiler över hela världen har uttryckt sitt stöd, och i gårdagens JVM-möte mellan Sverige och Schweiz spelade Juniorkronorna med nummer 21 på klubban – Börjes gamla tröjnummer.

Dottern Biancas ord

Beskedet har tagit hårt på många. Men allra hårdast för familjen Salming. Till Hänt berättar dottern Bianca Salming om pappans tunga sjukdom.

”Det är jobbigt att se pappa bli sämre och sämre. Hemskt. Får mest ont i hjärtat av tanken hur pappa måste må inombords”, skriver hon i ett sms till sajten.

Börje Salming, hockey
181016 Börje Salming anländer till begravningen av Frank Andersson utanför Heliga Korsets Kapell vid Skogskyrkogården den 16 oktober 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN / cop 106

LÄS MER: Gripande orden till Börje Salming – från ALS-drabbade lagkamraten i Toronto: ”Nu handlar allt om överlevnad”