Djurgårdens jättevändning mot Skellefteå – avgjorde efter omdebatterat mål

Djurgårdens snöpliga förlust i Skellefteå Kraft arena satte Stockholmarna i en svår sits inför kvällens femte match. Det var vinna eller försvinna som gällde. Och det var bortalaget som började bäst och fick med sig några powerplay i inledningen. Men perioden slutade mållöst.

Skellefteå hade Djurgården i brygga

Länge såg det ut som att även andra perioden skulle sluta mållöst. Men i slutet av mittenakten tystade Tim Söderlund hemmapubliken och gjorde 1-0 för Skellefteå.

Jonathan Davidsson kvitterade sedan i mitten av tredje perioden – trodde alla. Men Skellefteå-spelarna vinkade mot domaren och efter videogranskning ändrades beslutet och målet godkändes inte. Repriserna visade tydligt att forwarden slog in pucken med handsken.

Minuter senare kom så den förlösande kvitteringen då Linus Hulström sköt in 1-1.

Omdiskuterat mål avgjorde

Djurgården pressade på och skapade ett gäng farliga chanser, men Joni Ortio storspelade. Med drygt fyra minuter kvar av matchen gav Patrik ”Peppe” Lundh hemmalaget ledningen. Men även den här gången valde domarna att granska det närmare. Skellefteå protesterade och menade att Djurgården hade en spelare i målgården. Men beslutet kvarstod och nu väntar en riktig rysare i Skellefteå på fredag.

– Magisk känsla. vi får ett tuff utgångsläge men lyckas komma upp och vända på steken. Det är en tajt matchserien där det är sudden-vinster och uddamålsvinster, säger Lundh till C More.