Dick Axelssons nya jättekritik – ärliga orden om den stora krisen i egna laget: ”Helt fel och en dålig nivå”

Sportchefen Joakim Eriksson sågade sina egna spelare i media.
Det uppskattades inte av Dick Axelsson.
– Det är helt fel och en dålig nivå, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Normalt sett brukar Hovet vara lite av en borg för Djurgården, och det hör inte till vanligheterna att rivalerna åker hem från Stockholm med tre inspelade poäng. Men under vintern så har blåränderna haft det blytungt, och i dagsläget har man hela sex(!) raka förluster på Hovet, och man har inte vunnit på hemmais sedan den 30 december.

Svaret på kritiken

Förra veckan – efter ännu en förlust på hemmais – så gick topplocket för sportchefen Joakim Eriksson, som öppet gick till attack mot flera av sina ledande spelare. Han menar att många inte tar ett tillräckligt stort ansvar, och att de bästa spelarna ”flyr från att spela kroppsspråksmässigt”.

– Bobby Nardella, Rhett Rakhshani och Dick Axelsson är bra i powerplay, men fullkomligt osynliga i spelet fem mot fem. För att inte nämna Tom Wandell, Michael Haga, Niclas Bergfors och Tom Nilsson som är de som ska steppa upp och är i sin bästa primeålder. De bara försvinner, du ser dem inte på hela matchen, sa Eriksson bland annat.

190502 Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson deppar efter final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Dick Axelsson var alltså en av spelarna som fick sig en rejäl släng av kritik, och han har sedan dess varit uppriktig med att han inte uppskattade sportchefens tilltag att hänga ut spelare i media. Under torsdagen så gästar Dick Axelsson podcasten ”Släpp Sargen” – med humorprofilen Niclas Norlindh, samt SHL-profilen Robin Figren – och berättar då vidare om den stora konflikten.

”Sådan pajas-varning”

Axelsson menar att han är självkritisk, men att Eriksson borde skött det hela snyggare.

– Jag får massor av meddelanden på sociala medier om att jag tjänar 200 000 kr i månaden och ska kunna ta skit – och ja, absolut, jag kan ta skit alla dagar i veckan och vilken minut som helst, men för mig är det bara … Jocke, kom ner till omklädningsrummet, så tar vi en kaffe och så kan du säga att jag är värdelös. Det håller jag ju med om. Alla ser väl att jag har varit jättedålig på slutet? Det förstår ju alla när man är sämst varje match. Säg att jag är skit – det tar jag, för jag är en ledande spelare och ska vara en pådrivare i Djurgården som gör att vi vinner matcher, men att gå ut så där tycker jag är helt fel och en dålig nivå, säger Dick Axelsson. 

210102 Djurgårdens Dick Axelsson under värmningen före ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Djurgården den 2 januari 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Dick Axelsson, som den här säsongen står noterad för 21 poäng på 28 spelade matcher, menar att kritiken från Eriksson, och den enorma fokus som det blir från media, tar på krafterna.

– Det blir sådan pajas-varning när alla går ut i media, har ett bråk och det blir konflikt. Det tar energi, otroligt mycket. 

Podcasten ”Släpp Sargen” släpps varje torsdag.

LÄS MER: Underbara bilderna på Henrik Lundqvist – nya orden en månad efter omfattade hjärtoperationen

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!