Dick Axelssons hårda ord – toksågar uppgifterna som skakar SHL-klubben Djurgården: ”Så otroligt larvigt…”

Djurgårdens Linus Videll har anmält sin egen klubb.
Uppgifter som den tidigare stjärnan Dick Axelsson ratar.
– Det låter otroligt larvigt, säger han.

I förmiddags dundrades uppgifter ut om att Djurgårdens tidigare lagkapten Linus Videll har anmält sin egen klubb. Enligt uppgifter till SportExpressen ska spelaren anklagat Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson och den tidigare tränaren Barry Smith för kränkande särbehandling.

”Vad är det som händer”

Djurgårdens IF har bekräftat att en internutredning är inledd men vill inte tala om vad utredningen handlar om. Det har fått den tidigare Djurgårdsspelaren, numera hockeyexpert på Sportbladet, Dick Axelsson att ställa sig frågan:

– Vad är det som händer?, säger han i kvällstidningens podcast ”Hockeystudion”.

Dick Axelsson, Djurgården
201226 Djurgårdens Dick Axelsson under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 26 december 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0037

Linus Videll har inte medverkat på någon av Djurgårdens senaste nio matcher, och strax innan det fråntogs han kaptensrollen i klubben. Utåt har Djurgården kommunicerat flera olika anledningar till Vidells frånvaro, bland annat att han varit sjuk.

En orsak till varför Linus Videll valde att anmäla sin egen klubb kan vara till följd att han, eventuellt, inte blev informerad när Djurgårdens ledning valde att byta kapten. Vilket är något Dick Axelsson spekulerar i:

Kan skapa problem

– Utifrån det man läser och hör från andra är det att Linus inte blivit meddelad om att man byter kapten. Och det låter ju otroligt larvigt. Man ska inte säga att man hoppas, men jag hoppas att det ligger någonting annat bakom det här. Annars är det ganska absurt, säger Dick Axelsson.

Skulle det vara den enda anledningen till Vidells anmälan tror Dick Axelsson att det kommer skapa problem för klubben i framtiden.

– Det här kommer bli ett problem att Linus Videll spelar kvar i Djurgården. I alla fall från fans skulle jag tippa på om det är den här anledningen som kommit ut. Det är därför jag säger att jag hoppas att det är någonting annat.

Dick Axelsson, Djurgården
210206 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Växjö den 6 februari 2021 i Stockholm. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0121

Djurgården har valt att inte kommentera vad anmälan gäller, men något de bör göra, tycker Dick Axelsson.

– Det känns som att sanningen måste ut nu innan ännu fler spekulationer kommer fram.

Djurgården ligger sist i SHL och har nio poäng upp till säker mark.

LÄS MER: Chockbeskedet: Svenske stjärnmålvakten nobbar SHL-klubben – avslutar karriären(!) i stället: ”Jag är nöjd”

Få våra nyhetsbrev!