Chockbeskedet: Svenske stjärnmålvakten nobbar SHL-klubben – avslutar karriären(!) i stället: ”Jag är nöjd”

Henrik Karlsson har ryktats till Brynäs.
Nu nobbar han SHL-klubben – och avslutar karriären.
– Jag känner mig nöjd, säger han.

Brynäs har haft problem med målvaktssidan under säsongen, men förra veckan kom nyheter som många fans gladde sig åt. Då kom nämligen uppgifter om att klubben tagit kontakt med den svenske stjärnmålvakten Henrik Karlsson, 37, som varit kontraktslös sedan sommaren.

Nobbar Brynäs

Karlsson lämnade Sverige och Skellefteå 2014, och har sedan dess spelat i KHL. Till en början blev det spel i Avangard Omsk, och efter det två raka säsonger i finska Jokerit. Senast kommer svensken dock från fem raka säsonger i Barys Astana, men där gick kontraktet ut i somras, och sedan dess har han varit klubblös, men många trodde alltså på en återkomst till SHL.

160221 Jokerits Henrik Karlsson under en ishockeymatch i KHL mellan Jokerit och Torpedo Nizhny Novgorod den 21 februari 2016 i Helsingfors. Foto: Jussi Eskola / BILDBYRÅN

Karlsson var till och med på plats under en SHL-match, men nu kommer det oväntade beskedet att det inte blir någon återkomst till SHL.

– Jag blev intresserad och tycker att Johan Alcén, sportchefen, hade gjort ett jättebra jobb, sålde in sitt projekt och hade jättefin plan för mig hur jag skulle komma igång igen. Jag blev sugen, vilket jag också sa till Johan., säger han till Hockeysverige, och fortsätter:

– Vi höll på att prata fram och tillbaka under en vecka, men dom får lösa det på något annat sätt. 

Avslutar karriären

I stället så väljer Karlsson att helt avsluta karriären.

– Ja, det har jag. Under sommaren, när jag bröt med Barys, tänkte jag att det troligt vis inte skulle bli något mer. Sedan var Spartak (Moskva) sugna. Det var väldigt hett från deras sida och då tänkte jag först köra där, säger han, och fortsätter:

– Efter det blev det tyst ett tag och när det sedan blev september då kände jag mig nöjd. Det var lite snack med andra klubbar, men det har egentligen varit ganska tyst fram till nu. Jag tycker att det känns bra och jag har lagt av. 

151107 Sveriges målvakt Henrik Karlsson deppar efter 2-1 under ishockeymatchen i Karjala Cup mellan Sverige och Ryssland den 7 november 2015 i Helsingfors. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Det blev bara ett 60-tal matcher i SHL för Henrik Karlsson, som i början av 10-talet gjorde tre säsonger i Nordamerika, och flera matcher i NHL. 2013-2014 återvände han till Sverige för spel i Skellefteå, men sejouren blev kortvarig och sedan dess har han hållit till utomlands. Sedan 2018 har han även spelat i Kazakstans landslag, och i flera VM-kvalturneringar.

LÄS MER: Oväntade ilskan mot Mika Zibanejad – utskälld efter att Rangers avgjort matchen i sista sekund(!): ”Jag sa…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!