Detaljen i Nicklas Bäckströms jättesuccé – som alla missat "Det är galet"

Detaljen i Nicklas Bäckströms jättesuccé – som alla missat ”Det är galet”

Nicklas Bäckström har slagit dubbla rekord i år.
Men det finns ett, något större, som är inom räckhåll men gått under radarn.
Den svenske superstjärnan är på god väg att slå sitt eget poängrekord, om snittet håller i sig.

I sin elfte säsong i NHL fick Nicklas Bäckström äntligen lyfta Stanley Cup-bucklan förra året. Det efter en häftig finalserie mot Vegas Golden Knights, som ”Caps” vann med totalt 4-1 i matcher.

Historisk – två gånger om

Under årets säsong har ”Bäckis” fina form hållit i sig och på de inledande 26 matcherna har han stått för 33 poäng. Dessutom har han hunnit med att bli historisk två gånger om.

Foto: Bildbyrån

Den svenske superstjärnan blev i oktober den enda aktiva svensken i ligan att nå 600 assistpoäng. Och i november, bara för en vecka sedan, var det dags igen.

I mötet med Florida gjorde Bäckström tre assist vilket innebar totalt 827 poäng på Capitals-tröjan.

Det gjorde att han i och med de tre poängen gick om klubblegendaren Peter Bondra, som spelade i organisationen mellan 1990 och 2004, i Washingtons poängliga genom alla tider.

Foto: Bildbyrån

På väg mot rekordnotering

Men trots att Bäckström noterats för två historiska bedrifter under säsongsinledningen finns det ytterligare att kunna nå.

Bäckströms bästa säsong i NHL var 2009-2010 när han stod för 101 poäng i grundserien.

I år har han haft ett snitt på 1,27 poäng per match. Det gör att han, baserat på att han spelar samtliga 82 matcher i grundserien, hade landat på totalt 104 poäng och därmed sin bästa säsong i ligan någonsin.

Foto: Bildbyrån

”Det är galet”

Många andra spelare i NHL, bland dessa Mikko Rantanen, Elias Pettersson och Brayden Point, har stått för magnifika insatser.

Men trots det har Bäckström inte fått några vidare rubriker, någonting sportjournalisten Scott Wheeler på The Athletic noterat.

”Det är galet att i skymundan av Point, Rantanen, (Mitch) Marner och (Matt) Duchenes fantastiska säsonger har Nicklas Bäckström gjort 32 poäng på 25 matcher. Han är 31 år gammal och den sämsta säsongen i karriären gjorde han 69 poäng. Det var hans rookiesäsong”, skriver Wheeler på Twitter.

Bäckström visade i helgen att han även kan göra rejält med mål.  Mot New Jersey stod 31-åringen för sitt andra hattrick i karriären vilket innebar totalt åtta poäng på de tre senaste matcherna.

”Jag njuter”

Svensken är, likt alltid, ödmjuk när han pratar om sin succéstart på säsongen.
– Det känns bra. Jag njuter mycket av hockeylivet. Efter det som hände i fjol finns det ingen mer press. Det är annan form av press nu, och det är förmodligen bra. Men man behöver inte fundera på det varje dag. Man behöver bara släppa loss och göra sin grej, sägerBäckis till Washington Post.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/oG3eJCKERYo4_lkgvGyARNzExf3W4eDbA1DJ9KUHKDV7147ralmWvZKNZ2UtCsIX?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela för att hylla Nicklas Bäckström!

LÄS MER: Börje Salmings varning till William Nylander – mitt under avgörande samtalen

Här KROSSAR Elias Pettersson lagkamraterna – och slår ett nytt mäktigt rekord