Börje Salmings varning till William Nylander – mitt under avgörande samtalen

Med några minuters marginal skrev William Nylander på för Toronto Maple Leafs.
Och bara timmar innan deadline fick han ett samtal från Börje Salming.
Leafs-legendaren berättar att han varnade Nylander – och försökte övertala honom att skriva på.

Det dröjde fram till 22.52 på lördagskvällen, åtta minuter innan deadline, innan allting var klart. William Nylander kritade på ett nytt kontrakt med Toronto Maple Leafs och kan därmed återvända till NHL.

Nytt mångmiljonkontrakt

Stjärnsvensken, som spenderat hösten hemma i Sverige, skrev på för sex nya år och får drygt 62 miljoner kronor per säsong. I går anlände han till Toronto och började göra sig redo för NHL-spel.

Foto: Bildbyrån

Fram tills deadline var William Nylander i Sverige där han senast i mitten av förra vecka tränade med AIK:s J20-lag. Förhandlingarna höll på in i det sista, men bara timmar innan deadline fick Nylander ett samtal.

I andra änden av luren var Börje Salming, Maple Leafs-legendaren med över 1100 matcher i den blåvita tröjan.

Salmings varning till Nylander

Salming har tidigare under kontraktsprocessen varit i kontakt med Nylander.

Men denna gången ringde han med ett råd: Skriv på.
– Jag sa till William att tänka sig för, och att pengar inte är allt. Och om han inte skulle skriva på så skulle han kanske helt plötsligt bli trejdad till ett annat lag, säger Salming till SportExpressen och fortsätter:
– Jag påminde William om att i Toronto är han omtyckt av tränaren, han har fått spela mycket. Det finns ingen garanti för att det skulle vara på samma sätt om han gick till en annan klubb. Då kunde det lika gärna sluta med att han hamnade på bänken och till slut i farmarlaget.

Foto: Bildbyrån

Uppgifterna kring Nylanders framtid i Toronto går isär. Under de senaste veckorna har flera NHL-experter, bland dessa Elliotte Friedman och Brian Burke, konstaterat att Toronto kan komma att trejda svensken även fast han skrivit på ett nytt kontrakt.

Under en presskonferens natten till tisdag svensk tid gav Nylander besked om att han blivit lovad att få stanna i klubben av Torontos GM Kyle Dubas.

Debuten dröjer

Börje Salming hörde av sig till Nylander redan i september efter oron att han skulle lämna klubben. Då fick den svenske 22-åringen höra liknande ord från legendaren som i lördags.

Foto: Bildbyrån

När Nylander gör säsongsdebut för Toronto är fortfarande oklart. Laget möter Detroit på hemmaplan natten till fredag svensk tid för att sedan åka på en fem matcher lång roadtrip på den amerikanska östkusten.

”Fruktansvärt mycket pengar”

Börje Salming är glad att William Nylander skrivit på nytt för sin forna NHL-klubb, i vilken hans tröja är pensionerad.

Samtidigt konstaterar han att lönen är skyhög.
– Det är fruktansvärt mycket pengar. Han är 22 år, vad ska han göra med alla pengar? Samtidigt är man så van vid att höra de här gigantiska summorna. Det är som det är, men jag är väldigt glad för Williams skull, säger Salming till SportExpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: NHL-svensken trejdad i natt – klar för storklubben

Här KROSSAR Elias Pettersson lagkamraterna – och slår ett nytt mäktigt rekord