Definitiva beskedet – storstjärnan Jonas ”Monstret” Gustavsson avslutar karriären: ”Bäst att kliva åt sidan”

Han tog timeout i höstas.
Nu avslöjar Jonas ”Monstret” Gustavsson karriären.
– Jag kände helt enkelt att jag hela tiden var på en annan plats i huvudet, säger han.

Jonas Gustavsson är en av Sveriges mest meriterade målvakter och har över ett decennium varit känd som ”Monstret”. Gustavsson har meriter från NHL, framför allt i Toronto, men 2017 så vände han hem till SHL och Linköping, där han de senaste säsongerna varit given etta och en riktig nyckelspelare.

Avslutar karriären

Men fjolåret blev tungt, och hösten hann knappt starta innan chockbeskedet från Linköping kom om att Gustavsson väljer att ta timeout från ishockeyn. Nu har en stor del av säsongen spelats, och då väljer Gustavsson att gå ut med det definitiva beskedet.

200123 Linköpings målvakt Jonas Gustavsson tackar supportrarna efter ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Rögle den 23 januari 2020 i Linköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

Det att han avslutar sin karriär.

– Efter att jag gått på is igen efter sommaruppehållet så växte en känsla fram starkare och starkare om att jag inte hade drivet, inspirationen och mentala närvaron att fortsätta. Jag kände helt enkelt att jag hela tiden var på en annan plats i huvudet. Då mina känslor till sporten, laget, föreningen och alla runt omkring är så starka så kände jag att jag inte skulle göra någon av dessa rättvisa genom att spela. Då insåg jag att det är bäst för alla, laget, organisationen, fansen, mig själv och viktigast av allt min familj att jag kliver åt sidan och låter andra ta över, säger han till klubbens hemsida.

”Otroligt tacksam”

Under karriären blev det bland annat ett OS-silver och två VM-brons.

– Jag är otroligt tacksam över stödet jag fått i detta svåra beslut både från LHC och från människor i min närhet. Jag är även tacksam för att få ha tillhört en så fin organisation som LHC och ha fått chansen att få lära känna så många fina personer i och runt laget, säger han.

200222 Linköpings målvakt Jonas Gustavsson stoppar en puck i plockhandsken under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Linköping den 22 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Linköping har inlett säsongen svagt och ligger, med nio spelade matcher, näst sist i SHL.

– Jag vill till att börja med gratulera Jonas till en väldigt fin och framgångsrik karriär. Det Jonas har åstadkommit mellan stolparna är det få svenska målvakter som har uppnått. Jonas har gjort väldigt många fina insatser i LHC-tröjan. Han har varit en viktig person i vårat omklädningsrum och har betytt mycket för laget. Jonas är en riktigt bra person att ha i ett lag som får alla runt omkring sig att må bra. Vi har största respekt för det beslutet som Jonas har landat i och vi önskar honom lycka till framöver, säger general manager Niklas Persson.

LÄS MER: Henrik Lundqvist avslöjar tårarna efter beskedet att lämna New York Rangers: ”Extremt känslosamt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!