Deadline Day: SHL-klubben tar in ytterligare förstärkning – centern klar

.

Djurgården har redan plockat in Mattias Guter från Luleå och fått tillbaka Manuel Ågren.
Men man är inte nöjda där och plockar nu in ytterligare förstärkning.
Via sin hemsida meddelar man att centern Dennis Svensson hämtas från Pantern.

Djurgården rustar inför slutspurten i SHL. Laget har länge setts som en av guldkandidaterna och inför transfer deadline har man redan gjort förändringar.

Djurgården värvar

Tidigare i februari blev det klart att man värvar ”hem” Mattias Guter från Luleå och samtidigt är en nygammal spelare tillbaka.

Foto: Bildbyrån

Manuel Ågren kallas tillbaka från Storhammar och kan snart göra SHL-debut.

Forwarden var borta hela hösten på grund av en leversjukdom och lånades under februari ut i tre matcher för att få speltid.

Dennis Svensson klar för Djurgården

Men Djurgården får in ytterligare nyförvärv innan fönstret stänger. I dag gjorde man klart med Dennis Svensson från Pantern.

26-årige Svensson har tre fina säsonger i Hockeyallsvenskan bakom sig och har i år fått axla rollen som assisterande kapten.

Totalt har det blivit åtta poäng på 45 matcher i Pantern den pågående säsongen. Kontraktet med Djurgården är skrivet säsongen ut.
– Dennis är en centertyp med god skridskoåkning och ansvarsfullhet i sitt spel. Han har spelat i Pantern med såväl Robin Jensen och Sebastian Strandberg och de har givit goda vitsord om Dennis personlighet och lagspel, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

”Accepterar sin roll”

Djurgården letar framför allt efter bredd på centersidan, ett fack Nilsson passar väl in i.

Sportchefen Joakim Eriksson säger att Svensson passar perfekt in på de kriterierna.
– Om vi vill ha en lång och framgångsrik vår så kommer det att krävas att vi har en grovtrupp så vi till fullo kan parera för eventuella sjukdomar och skador som allt som oftast uppstår under slutdelen av säsongen. Då konkurrenssituationen i vår spelartrupp är tuff när vi har ett friskt lag så har det varit viktigt att det sista tillskottet till lagbygget dels kan täcka upp vid eventuella centerskador och dels accepterar sin roll i laghierarkin.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

Fler nyheter under Deadline Day

SHL-klubben beredda att släppa forwarden – till Brynäs

Poängkungen detaljer från flytt till topprivalen

Här ryker SHL-tränarna ihop under matchen: ”Sköt du ditt egna lag, gnälljävel!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);