De 10 minst hatade NHL-spelarna har utsetts – och två svenskar tar plats på unika listan

Svenska hockeyspelare har ett mycket gott rykte i NHL.
Vilket verkligen bevisas när The Athletic släpper listan på de 10 spelare som inga NHL-fans kan hata.
Och två svenskar tar plats på den älskvärda rankingen.

Senaste dagarna har hockeysajter rankat de allra bästa NHL-spelarna under 2010-talet i samband med att vi går in i ett nytt decennium. Den här gången listas de 10 spelare som inga NHL-fans kan hata.

Minst hatade i NHL

Det är The Athletics Sean McIndoe som gjort listan och precis som med alla andra NHL-listor senaste tiden finns det så klart svenskar med. Stjärnskottet Elias Pettersson är ett av de 10 namnen på listan, tillsammans med Alexander Ovechkin och Connor McDavid.

Alexander Ovechkin, NHL
170126 Capitals Alexander Ovechkin ler under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och Washington Capitals den 26 januari 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87390

22-åringen har tagit hela NHL med storm och gjorde storsuccé direkt under debutsäsongen när han vann rookieligan i överlägsen stil med 66 poäng på 71 matcher.

Två svenskar med

Och det är faktiskt väldigt svårt att hata den ödmjuke svensken.
”Pettersson är en trollkarl med pucken och vann priset som årets rookie förra säsongen. Hockeyfans älskar också att heja på mindre spelare. Pettersson är faktiskt inte liten – han är 188 centimeter lång – men av någon anledning har alla utanför Vancouver bestämt sig för att tro att han är liten, därför får han en extra liten skjuts”, skriver The Athletic i motiveringen.

Henrik Lundqvist, NHL
190508 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden at a practice session ahead of the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 8, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87929

Men Elias är inte ensamt blågult inslag på listan över de NHL-spelare som ingen kan hata. Även Henrik Lundqvist tar en av de 10 platserna.

Ytterligare en svensk som är oerhört svår att tycka illa om.
”Han är den bästa målvakten under sin era och garanterad en plats i Hall of Fame så snabbt det går. Han är också modell på deltid, spelar i rockband och älskar hundar. Om vi ska vara ärliga så är det nästan för mycket och till en viss punkt kan man förlåta fans som vänder honom ryggen. Vi förstår Henrik, du är bättre än oss på allt”, lyder motiveringen.

Hela listan:

• Connor McDavid
• Patrick Marleau
• Marc-Andre Fleury
• Elias Pettersson
• Henrik Lundqvist
• Phil Kessel
• Justin Williams
• Patrice Bergeron
• Nathan MacKinnon
• Alexander Ovechkin

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!