Därför nobbade målkungen SHL-klubbarna – för spel i Leksand: ”Det är hemskt…”

Det fanns intresse från ”tre-fyra SHL-klubbar”.
Trots det valde Johan Porsberger HockeyAlllsvenskan och Leksand.
– Att gå till en bottenklubb i SHL och förlora en hel säsong är inte kul, säger han till Hockeypuls.

Johan Porsberger var en av Leksands bästa spelare i HockeyAllsvenskan under förra säsongen. När laget var så nära att återvända till SHL igen.

Vann interna skytteligan

Totalt gjorde han 17 mål och totalt 29 poäng, vilket räckte till vinst i den interna skytteligan i ett Leksand som kom tvåa i grundserien, men sedan förlorade playoff-matcherna mot Mora i kampen om en SHL-plats.

Johan Porsberger, Leksand
180326 Leksands Johan Porsberger jublar efter 0-1 under ishockeymatchen i direktkvalet till SHL mellan Mora och Leksand den 26 mars 2018 i Mora.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Leksand spelar således även kommande säsong i HockeyAllsvenskan, men enligt Porsberger själv hade han kunnat spela i SHL kommande säsong.
– Det var tre-fyra klubbar i SHL som var intresserade. Och de tillhörde, som jag ser på SHL i dag, bottenskiktet, säger han till Hockeypuls.

Nobbade SHL-klubbarna

Många hade nog valt SHL före Allsvenskan – oavsett kvalitet på lag. Men inte Porsberger – som valde att stanna i Leksand.
– Jag vill vinna. Att gå till en bottenklubb i SHL och förlora en hel säsong är inte kul. Jag har gjort det och det är hemskt, säger han.

Johan Porsberger, Leksand
171006 Leksands Johan Porsberger jublar med Fredrik Forsberg efter sitt 2-2 mål under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Leksand den 6 oktober 2017 i Malmö.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91867

Dela artikeln om du gillar Johan Porsbergers beslut att stanna i Leksand!

LÄS MER: Här är de TVÅ NHL-lagen som gör upp om Erik Karlsson: ”Allt pekar mot det”

Finska landslaget har bytt emblem i smyg – och väckt tokilska i hela landet: ”Vad i helvete är det här!?”