Därför försvinner hockey-VM från SVT – efter stora tittarsuccén: "Det har varit en ära"

Därför försvinner hockey-VM från SVT – efter stora tittarsuccén: ”Det har varit en ära”

.

För första gången på över 30 år sändes hockey-VM i SVT – då lockades miljonpublik till de hetaste matcherna. 
Men till nästa år blir det Nent Group och Viasats kanaler som står för sändningarna. 
– Det är tråkigt så klart, säger programledaren Marie Lehmann till Sportexpressen

Hockey-VM återvände till SVT efter 32 års tid och kanalen gjorde en rejäl satsning på sändningarna. Kanalen delade på rättigheterna med Nent Group och sände totalt 124 timmar hockey med studio på plats i Bratislava och hemma i Stockholm.

FOTO: Joel Marklund / BILDBYRÅN

SVT tappar rättigheterna till hockey-VM

Sett till antalet tv-tittare har sändningarna blivit en succé för SVT. Tre Kronors gruppspelsmatcher sågs i snitt av 1,4 svenskar och nästan två miljoner tittare bänkade sig för den rafflande kvartsfinalen mellan Sverige och Finland, uppger Sportexpressen.

SVT-programledaren Marie Lehmann är nöjd med sändningarna.
– Det har varit en ära att få vara med. Vi trodde ju att vi skulle göra vårt första redan förra året så vi har ju verkligen längtat jättemycket efter det här, säger hon till Sportexpressen.

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

De visar mästerskapet nästa år

Till nästa säsong är det dock inte SVT, utan bara Nent Group med Viasats kanaler, som innehar rättigheterna till hockey-VM. Per Nunstedt, sportchef för mediebolaget, hyllar SVT för sändningarna.
– Jag har följt SVT:s sändningar med stort nöje. Det är bara att gratulera dem till ett fint mästerskap, säger han till Sportexpressen.

2021 blir nästa gång hockey-VM återvänder till public service. Då är det Lettland och Vitryssland som delar på mästerskapet.
– Det är tråkigt så klart. Nu är vi ju varma i kläderna och inne i det här, så det är trist. Vi hade ju givetvis velat ha alla VM de närmsta sex åren, säger Lehmann till Sportexpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Finske VM-hjälten Marko Anttilas oerhört respektfulla gest – mitt under guldfirandet på isen

Hockey VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);