Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Därför fick Teemu Selänne en svensk flagga tatuerad på kroppen

Teemu Selänne är en av Finlands största hockeyspelare någonsin. Men vad många inte känner till är att den finske legendaren har en svensk flagga tatuerad på foten. Vi hade själva glömt bort det här men snubblade över storyn i dagarna och den är så värd att lyfta fram igen. Allt handlar om en svensexa som gick helt fel…

Ni ska nämligen inte tro att Selänne på något sätt hyser en smygkärlek till Finlands allra värsta rival inom sportsammanhang. I en intervju med tidningen Orange County Register öppnar Selänne upp och beskriver med egna ord vad som gick snett.
– Mina vänner hade kidnappat mig och utsatte mig för en massa elände. Först klädde de ut mig till Elvis och tvingade mig att uppträda inför kunderna på en lokal McDonalds-restaurang, berättar Selänne i den fem år gamla intervjun.
– Därefter satte de på mig en ögonbindel och tog mig till en tatuerare. Planen var att jag skulle få en blixt som gick igenom en finsk flagga på foten. Men när tatueraren kände igen mig blev han så nervös att han blandade ihop färgerna.

Snacka om att den tatueraren fick en hyfsad ångest när han insåg att vitt och blått hade blivit gult och blått och att han just svikit en av hockeyhistoriens allra största gentlemän. Det är även väldigt oklart om Selänne fortfarande har kvar tatueringen. Finländaren lovade att ta bort den efter svensexan men sedan 2011 har det varit helt tyst kring tatueringsparodin.
– Tanken var att jag skulle åka tillbaka och få det förändrat två veckor senare, men det blev aldrig av. En dag ska jag göra det och killen kommer att känna igen mig. Det ska jag se till…

LÄS MER: Selänne utser Sveriges största hockeylirare någonsin: ”Vi spelade mycket mot varandra”

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.