Därför drömmer Bäckis mardrömmar om Henke Lundqvist: ”Det är ett helvete”

Nicklas Bäckström njuter av att vara i hockey-VM.
Allra främst för att han äntligen får vara lagkamrat med Henrik Lundqvist igen.
– Jag hatar att möta honom, säger ”Bäckis” till SportExpressen.

Än en gång misslyckades favorittippade Washington Capitals i Stanley Cup-slutspelet och blev utskickade av Pittsburgh Penguins. Då såg Nicklas Bäckström sin gyllene chans att förlänga säsongen med hockey-VM.

Tillsammans med Henrik Lundqvist gjorde ”Bäckis” sin första match i 4-2-segern mot Danmark i söndags. Det märktes tydligt att det var ny stjärnglans på isen för Tre Kronors del när två av NHL:s främsta spelare klev ut i blågult.

Men det verkar som att Bäckström själv mest tycker att det är skönast att bara få spela med ”Henke” igen. För han hatar verkligen att spela just mot honom. Verkligen hatar.
– Jag har alltid tyckt att Henke är en av världens bästa målvakter. Han är otroligt bra i de viktigaste matcherna och sprider ett sådant lugn i sitt lag, säger Bäckis till SportExpressen.
– Men jag hatar att möta honom. Det är ett helvete. Jag gör aldrig mål på honom.

I första VM-matchen fick Bäckström även en helt ny radarpartner i William Nylander. Duon hittade varandra direkt och har hyllats enormt efter Danmarksmatchen. Men även där fanns det helt andra känslor för någon månad sedan när de båda ställdes mot varandra i Stanley Cup-slutspelet.
– Då pratade vi inte alls med varandra. Vi hälsade inte på varandra. Det gör man inte med motståndare under slutspelet i NHL. William är dessutom en av Torontos bästa spelare. Vi sa ingenting alls till varandra. Det blev någon hakning här och där och någon crosschecking, säger Bäckis om sin nya kedjekamrat.

LÄS MER: Hyllad som bäst i hela hockey-VM – nu kommer Wikegårds sågning.