Hyllad som bäst i hela hockey-VM – nu kommer Wikegårds sågning

Drömdefensiven ska ge Tre Kronor VM-guld i år.
Så sa alla inför hockey-VM. Sex matcher in plockar en besviken Niklas Wikegård fram sågen.

Victor Hedman tackade ja. Oliver Ekman Larsson tackade ja. John Klingberg tackade ja. Alexander Edler tackade ja. Anton Strålman tackade ja. Jonas Brodin tackade ja. Därmed var Tre Kronors superdefensiv fullbordad och svenska backuppsättningen pekades snabbt ut som bäst i hela hockey-VM.

Men efter söndagskvällens 4-2-seger mot grannlandet Danmark är experten Niklas Wikegård besviken på Tre Kronors – på förhand – allra bästa lagdel och vill se rejäl förbättring på just den fronten om det ska bli något VM-guld.
– Jag vill se mer rejält spel i alla situationer – från alla spelare, framförallt på backsidan. Alla sa innan turneringen att vi har så enormt bra backar. Ja, men vi har inte sett det än, säger Wikegård i C More-sändningen.
– Det är för dåligt med pucken många gånger och det är för många svaga beslut. Det är för många närkamper som förloras. Det finns enormt massa steg för det här laget att ta.

Sveriges nästa match i hockey-VM är mot Slovakien på tisdag vid lunchtid. Det är den sista gruppspelsmatchen innan slutspelet tar över och VM börjar på allvar.

LÄS MER: Nya svenska radarparets förflutna: ”Han hackar på mig ibland…”