Daniel Paille om nya livet i USA efter smällen – det gör förre Brynässtjärnan i dag

Efter en tackling från blindside tvingades Daniel Paille avsluta karriären.
Nu berättar den förre Brynäs-stjärnan om sitt nya liv.
– Jag försöker att inte bli arg när jag tänker på det som hände, säger han.

Daniel Paille kom till Sverige under sommaren 2016. Bakom sig hade han ett Stanley Cup-guld och över 600 NHL-matcher, så förväntningarna på amerikanen var av naturliga skäl högt ställda.
Och Paille levererade i Brynäs direkt.
Under grundserien svarade han för 25 poäng på 45 matcher – och i slutspelet växlade han upp ytterligare då han svarade för 10 poäng på 20 matcher och han var överlag en av Brynäs bästa spelare.

”Försöker att inte bli arg”

Men allt fick ett plötsligt slut.

Det var under en CHL-match mot Adler Mannheim som Paille tacklades från blindside av Thomas Larkin.
Tacklingen kritiserades av hela hockey-världen, men Larkin fick ett blygsamt straff på fyra matchers avstängning. För Paille blev straffet allt värre. Hjärnskakningen kostade honom karriären.

– Jag försöker att inte bli arg när jag tänker på det som hände. Det är mer en besvikelse. Jag försöker gå vidare och fokusera på andra saker, säger Paille och fortsätter:
– Om jag fokuserar för mycket på det som hänt så kan det vara uttröttande, säger Paille till The Athletic enligt Expressen.

Det gör han idag

Paille försökte komma tillbaka till spel med Brynäs men tvingades under sommaren ge upp. Nu bor han i USA med familjen och pluggar ekonomi.

Daniel Paille
Daniel Paille

– Jag har läst om forskningen kring smällar mot huvudet. Och det är viktigt för mig att hålla hjärnan aktiv så att den läker som den ska. Det är viktigt att jag inte tröttar ut mig själv för mycket. Då tar jag en paus och vilar, säger Paille och fortsätter:
– Jag har en del små symptom kvar. Men känner ändå att jag ser ljuset i änden av tunneln. Jag försöker se det positiva, säger han.

Thomas Larkin, som delade ut smällen, fortsätter karriären i DEL och Mannheim. Han gör nu sin tredje raka säsong i klubben.

Läs mer:

Här gör svensken det förbjudna – och sänker NHL-storstjärnan: ”Trejda bort honom!”