Daniel Alfredssons varning till Tre Kronor inför finalrysaren: "Måste göra det"

Daniel Alfredssons varning till Tre Kronor inför finalrysaren i hockey-VM

Tre Kronor är förhandsfavoriter i VM-finalen i kväll.
Men Daniel Alfredsson vill lyfta ett varningens finger för schweizarna.
– Är Sverige passiva kommer man spela Schweiz i händerna, säger han till Sportbibeln.

Schweiz chockade alla genom att slå ut Kanada i semifinalen i hockey-VM. Nu ställs laget mot Tre Kronor som fick en betydligt lättare resa. Mot USA vann svenskarna övertygande med 6-0 efter tre snabba mål i andra perioden.

Men finalen kommer bli allt annat än en enkel resa för att nå Kungsträdgården på måndag kväll. Nicklas Lidström tror på ännu en svensk seger mot Schweiz, som man slog i gruppspelet
– Det kommer bli en tuff match .Schweiz har imponerad och spelat otroligt bra. Jag hoppas att Sverige vinner men det blir tufft, säger Nicklas Lidström till Sportbibeln.

ANNONS: Vill du låna upp till 600 000 kronor? Här är låneförmedlaren som skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ – helt kostnadsfritt.

Varningen från ”Alfie”

Schweiz har imponerat i turneringen och slog som tidigare nämnt Kanada i semifinalen och även Finland i kvarten. Laget har fått in NHL-stjärnor så som Roman Josi och Kevin Fiala till laget och nu söker man revansch från finalförlusten för fem år sedan.

Daniel Alfredsson, som tidigare under söndagen valdes in i Internationella Ishockeyförbundets (IIHF) Hall of Fame, tror även han att det blir en hård batalj i Royal Arena.

Han lyfter ett varningens finger för Schweiz – och manar svenskarna att vara med från första nedsläpp.
– Schweiz kommer spela som om de inte har något att förlora .Sverige måste komma ut och spela hårt från början. Gå ut och kör från början. Är Sverige passiva kommer man spela Schweiz i händerna och det kan bli en tuff kväll. Men går de hårt åt dem från början har de goda chanser att vinna, säger Alfredsson till Sportbibeln.

ANNONS: Många svenskar kastar tusentals kronor i sjön – utan att veta om det. Samla lånen och få en ny bättre ränta med Zmarta.

LÄS MER: Mikael Backlunds uppmaning till svenska folket – inför VM-finalrysaren

Schweiziska utspelet mot Tre Kronor-stjärnorna: ”Vi är inte…”