Backlunds uppmaning till svenska folket – inför Tre Kronors VM-finalrysare

För andra året i rad är Tre Kronor i VM-final.
Då ställs man likt i gruppen mot Schweiz – och kapten Mikael Backlund ber nu svenska folket om en ynka sak.
– Kom hit eller slå på tv:n, säger Backlund.

Semifinalen mot USA blev en munsbit för Tre Kronor. ”Jänkarna” besegrades med 6-0 och nu väntar Schweiz i final. Laget chockade Kanada och vann med 3-2.

Tre Kronor är på jakt efter sitt andra raka VM-guld. Med fjolårets turnering inräknad har Sverige inte förlorat på 16 raka VM-matcher. Oliver Ekman Larsson var med i Köln förra året och är förväntansfull inför finalen mot Schweiz.
– Schweiz är ett bra lag med många NHL-spelare som har stora roller i sina lag, säger Oliver Ekman Larsson och fortsätter:
– Maler vi på och tror på det vi gör så är det svårt att slå oss.

ANNONSMånga tror att de inte kan få lån – men har fel. Zmarta skannar marknaden och hittar bästa möjliga lånealternativ åt dig – helt kostnadsfritt.

Backlunds budskap: ”Kör och bara njut”

Mikael Backlunds tröja förgylldes med ett ”C” på bröstet. Finalen mot Schweiz är den största matchen många av de svenska spelarna har spelat hittills i karriären.

Och forwarden har redan funderat ut budskapet han kommer förmedla till sina lagkamrater innan de äntrar finalisen i Royal Arena.
– Slappna av, ut och kör och bara njut, säger Backlund och lyfter fram de svenska fansen som en framgångsfaktor.
– Det är underbart att få spela inför så många svenska fans och man vet inte när man får chansen igen. Jag hade gåshud under nationalsången, det är otroligt.

Vill lyfta pokalen: Sett det framför mig”

De svenska fansen har varit många i Köpenhamn och stödet från läktarna har gett positiv energi till spelarna. Gustav Nyquist har familj på plats – och för honom handlar det om att ta vara på stunden.
– Det känns som hemmaplan verkligen. Att stå där efter en vinst och lyssna på nationalsången är väldigt speciellt såklart. Det är inte många gånger i livet. Man ska ta vara på chansen och njuta, säger Nyquist.

I fjol fick kapten Joel Lundqvist lyfta VM-pokalen i Tyskland och i kväll kan det bli Mikael Backlunds tur att förevigas med äran.
Men har han tänkt någonting på det?
– Ja, det har jag sett framför mig hela turneringen. Det har varit målet, säger Backlund och ler.

ANNONSMånga svenskar kastar tusentals kronor i sjön – utan att veta om det. Samla lånen och få en ny bättre ränta med Zmarta.

LÄS MER: Allt om hockey-VM 2018!

Hampus Lindholms hån mot stjärnan – efter överfallet: ”Han är ändå inte…”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);