Conny Strömberg rasar mot domaren – efter omtalade händelsen: ”Det är helt sjukt”

.

AIK-spelaren Sam Marklund riskerar att bli avstängd efter att ha knuffat domaren David Bergman i slutskedet av matchen mot Västerås.
Samtidig menar Marklund att Bergman kallat honom för ”dum i huvudet” i samband med situationen.
Det får nu hockeyprofilen Conny Strömberg att ilskna till rejält.

Det var i slutskedet av matchen mellan AIK och Västerås på Hovet i går kväll som AIK-forwarden Sam Marklund hamnade i hetluften.

Knuffade till domaren

I en situation bakom mål knuffade han till huvuddomaren David Bergman, något som ledde till en anmälan till disciplinnämnden och potentiell avstängning.

AIK:s Sam Marklund jublar efter att ha gjort 6-3 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskoga den 30 november 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån

Efter matchen utvecklade Sam Marklund vad som skedde efter händelsen.

”Kallade mig dum i huvudet”

Forwarden konstaterade att han trodde domaren var en motspelare.

Men enligt Marklund ska domaren ha ilsknat till efter knuffen och utsatt Marklund för glåpord.
– Då blir han förbannad på mig, och sa ”du ska vara jävligt glad att jag inte tar en physical abuse” för att du lägger klubban på mig. Jag svarade att det var inte menat så. Då sa han att jag är dum i huvudet, sa Marklund då till VLT och fortsätter
– Han stänger av sin mikrofon som han har och säger att jag är dum i huvudet. Det kanske inte är så bra att jag står här och säger det, men, vad ska jag säga. Nu tar han ju mig för physical abuse i alla fall.

Conny Strömbergs kritik

Domaren David Bergman ville efter matchen inte kommentera händelsen vidare. Men en som nu väljer att rikta stark kritik mot domarna är Conny Strömberg.

Västerviks Conny Strömberg deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Västervik den 3 januari 2018 i Tingsryd.
Foto: Bildbyrån

Hockeyprofilen, som nyligen gjort klart med Hudiksvall i HockeyEttan, försvarar inte Marklunds aktion men anser att domarna måste bete sig bättre.
– Man ska självklart inte knuffa domaren, men man ska inte få svara på det sättet som Marklund påstår att han (Bergman) gör. Ska domare få bete sig som svin? När vi spelare säger något får vi fem matchers avstängning. Det är helt sjukt. Ska domare få säga otrevliga saker till spelare men inte få några påföljder? Det rimmar illa, säger han till VLT.

På väg mot slutspel

Västerås vann mot AIK på Hovet med 5-3 efter att ha vänt ett 1-3 underläge. Laget tar därmed ett ytterligare kliv mot slutspelsserien och är nu 13 poäng före SSK under strecket.

AIK parkerar trots segern fortsatt på förstaplats i den hockeyallsvenska tabellen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Uppgifter: SHL-klubben värvar hem förre JVM-backen från Kanada

Uppgifter: Här är de fyra NHL-klubbarna som jagar svenske stjärnan

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);