Uppgifter: Här är de fyra NHL-klubbarna som jagar svenske stjärnan

Uppgifter: Här är de fyra NHL-klubbarna som jagar svenske stjärnan

.

NHL:s deadline för spelarövergångar kommer allt närmare.
En spelare som flertalet klubbar jagar: New Jersey Devils Marcus Johansson.
Enligt Sportsnet är det framför allt fyra klubbar som är ute efter svensken.

Måndag är sista dagen för NHL-klubbarna att göra spelarbyten. Och i år väntas det vara högre aktivitet än vanligt, det eftersom det finns ett helt gäng väletablerade spelare tillgängliga.

Visat klassen länge

Det mesta snacket handlar om stjärnorna i Columbus och Ottawa. De båda klubbarna räknar inte med att kunna övertyga Artem Panarin respektive Matt Duchene och Mark Stone att skriva nya kontrakt, så mycket talar för att de blir bortbytta.

I nästa kategori spelare hittar vi bland annat Marcus Johansson. Nej, Devils-forwarden är kanske inte en av ligans toppstjärnor, men svensken har visat klassen under flertalet säsonger i först Washington Capitals och nu New Jersey Devils. Efter skadeproblemen förra säsongen är Johansson nu riktigt het och öst in poäng på slutet.

181006 Marcus Johansson of the New Jersey Devils during the press conference after the NHL Global Series match between Edmonton Oilers and New Jersey Devils on october 6, 2018 in Gothenburg.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_392

Johansson sitter också på ett utgående kontrakt, vilket innebär att han kan bli relativt billig i en bytesaffär. Sportsnets initierade expert Elliotte Friedman skriver nu att han hört att fyra klubbar har hört sig för om Johansson.

Capitals intresserade?

De klubbarna är Columbus, Edmonton, San Jose och Vancouver. Ur svenskt perspektiv skulle det så klart vara häftigt att se Johansson tillsammans med Elias Pettersson eller Erik Karlsson.

Friedman spekulerar också om att Johanssons gamla klubb, Washington Capitals, också kan vara intresserade av att byta till sig svensken.