Chocken: Veteranen dumpas av SHL-klubben – efter 11(!) raka säsonger

Elva raka säsonger i Linköping.
Men det här blir den sista för Sebastian Karlsson.
– Det är klart att det är ledsamt, säger han till Corren.

Sebastian Karlsson kom till Linköping redan 2009 – och har inte lämnat sedan dess. Karlsson har sedan dess varit en given backkugge i laget.

”Klart det är ledsamt”

Karlsson har inte varit den som stuckit ut i poängprotokollet, men har med sin defensiva briljans och kämparanda blivit en publikfavorit hos Cluben. Den här säsongen blir backens elfte raka i SHL-klubben – men någon tolfte blir det inte.

191116 Linköpings Sebastian Karlsson jublar under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Djurgården den 16 november 2019 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Backen har ett utgående kontrakt, och till Corren bekräftar han nu att det inte blir någon fortsättning.

– Det är klart att det är ledsamt, det förstår alla. Jag hade hoppats på att få vara kvar. Samtidigt inser jag också att varken jag eller laget spelat särskilt bra under hösten och att det är så det fungerar i den här branschen. Man får göra skillnad på sak och person och jag har respekt för både LHC och Niklas Persson, säger han till tidningen.

”Extra tufft besked”

Niklas Persson bekräftar även han beskedet.

– Extra tufft att ge ett sådant besked till en kille som man känner så väl, som gjort så mycket gott och som står för så många bra saker. Men vi kom gemensamt överens om att vara raka och ärliga och då blev det så här, säger han.

191128 Linköpings Sebastian Karlsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Linköping den 28 november 2019 i Gävle. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Totalt har Sebastian Karlsson, som innan tiden i LHC även representerat Brynäs och Rögle, gjort över 700 matcher i SHL och SM-slutspelet. I år har han spelat 23 matcher och stått för två poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!