Officiellt: SHL-klubbens besked om stora succéspelaren – efter alla rykten

Jarno Kärki har gjort succé i Linköping.
I helgen gick hans kontrakt ut – men nu förlängs det till 2021.
– Det känns bra, säger han.

Jarno Kärki värvades under början av säsongen till Färjestad. Men där uteblev succén.

Stora succén

Efter bara två poäng på åtta spelade matcher så valde klubben att inte förlänga med forwarden, som bara hade ett korttidskontrakt. Kärki blev dock inte klubblös särskilt länge, då Linköping valde att värva finländaren.

191116 Linköpings Jarno Kärki jublar efter mål 4-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Djurgården den 16 november 2019 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Kärki skrev på ett nytt korttidskontrakt – men den här gången gick det betydligt bättre. Kärki har gjort sex poäng på elva matcher, men i helgen gick hans avtal med klubben ut och det har varit spekulationer kring hans framtid.

Nya beskedet

Nu står det dock klart att han förblir Linköping trogen.

– Det känns bra att stanna i Linköping. Jag gillar den här föreningen, lagkamraterna och tränarna. Jag känner att Linköping är en bra plats för mig i min karriär och mina chanser att fortsätta utvecklas som spelare, säger han.

191026 Linköpings Jarno Kärki under värvningen före ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Linköping den 26 oktober 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Kontraktet är skrivet över säsongen 2020/2021.

– Vi tycker att Jarno har gjort ett bra jobb för oss under de här elva matcherna. Han har gett vårt lag ytterligare en dimension och vi ser positivt på hans fortsatta utveckling, säger Linköpings general manager Niklas Persson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!