Chockbeskedet: SHL-storklubben dumpar dubbla guldhjälten – efter sex säsonger: ”Tufft beslut”

Efter sex raka säsonger och två SM-guld är det nu tack och hej.
I dag kom beskedet att Frölunda dumpar trotjänaren Sebastian Stålberg.
– Det var ett tufft beslut, säger klubbens sportchef Fredrik Sjöström i ett uttalande.

Förra veckan bröt Frölunda kontraktet med backen Julius Bergman, trots ett år kvar på avtalet. Nu får nästa back lämna SHL-klubben i förtid.

Frölunda dumpar

I dag kom beskedet att Frölunda oväntat nog dumpar trotjänaren Sebastian Stålberg. 29-åringen har gjort sex raka säsonger för klubben och även vunnit dubbla SM-guld.

Sebastian Stålberg, Frölunda
200215 Frölundas Sebastian Stålberg deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Frölunda den 15 februari 2020 i Ängelholm. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 273

Men nu får han packa väskorna och lämna Göteborg.
– Det var ett tufft beslut, men båda parter är bekväma med det. Vi riktar ett stort tack till Sebastian och önskar honom lycka till i framtiden. Han har alltid gett allt för Frölunda och var en mycket uppskattad lagkamrat, säger sportchefen Fredrik Sjöström till klubbens webbplats.

Vunnit 2 SM-guld

Stålberg har fått sin hockeyuppfostran i Frölunda och förutom fem säsonger i Nordamerika och ett år i Rögle har han varit klubben trogen genom hela karriären. Senaste åren har också varit väldigt framgångsrika då Stålberg varit med och vunnit SM-guld två gånger samt hela fyra CHL-titlar.

Sebastian Stålberg, Frölunda
200227 Frölundas Sebastian Stålberg på väg till uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Frölunda den 27 februari 2020 i Linköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

Men senaste säsongen var tuff för den rutinerade backen som fick mindre med speltid och bara svarade för 3 poäng på 47 matcher. Sammanlagt har det blivit hela 245 matcher och 58 poäng för Frölunda i SHL.

LÄS MER: Klart: Stortalangen lämnar SHL-klubben – och flyttar till konkurrenten: ”Mycket spännande spelare”