Chockbeskedet: Prestigevärvningen lämnar nu Färjestad – utan att ha gjort en enda match

Chockbeskedet: Prestigevärvningen lämnar nu Färjestad – utan att ha gjort en enda match

Bara en månad sedan skrev han på Färjestad BK.
Nu står det klart att prestigevärvningen lämnar omedelbart.
– Vi har valt att avbryta samarbetet, säger sportchefen Rickard Wallin.

Färjestad var mycket nöjda med att ha fått till prestigevärvningen. Efter flera år i NHL och AHL värvades målvakten Jonas Johansson hem till Sverige med höga förväntningar på sig.

Lämnar Färjestad

Planen var att 27-årige Johansson skulle göra upp med unge löftet Carl Lindbom om förstaplatsen mellan stolparna till kommande säsong. Men bara en månad efter att han skrivit på stor det nu klart att nyförvärvet lämnar omedelbart – utan att ha gjort en enda match.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Färjestad, SHL
230329 Färjestads Lucas Forsell deppar under kvartsfinal sju i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 29 mars 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0224

FBK meddelar att man bryter kontraktet med Jonas Johansson. Trots att han skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-klubben.
– Vi har valt att inte aktivera avtalet med Jonas, utan har i samförstånd valt att avbryta samarbetet, säger sportchefen Rickard Wallin i ett officiellt pressmeddelande.

LÄS MER: Erik Karlsson belönas nu efter otroliga rekordsäsongen – tilldelas ett av Sveriges finaste priser: ”Väldigt stolt”

35 NHL-matcher

Anledningen är att 27-åringen med stor sannolikhet kommer att spela i NHL kommande säsong istället.
– Med tanke på att han förmodligen fortsätter sin NHL-karriär vill vi inte chansa, utan väljer att avsluta och gå vidare och inte vänta in deadline för NHL-övergångar. Vi har fått starka indikationer att så blir fallet, och det här var ett scenario vi naturligtvis inte räknat med. Det är såklart tråkigt när det inte blir som man hart tänkt sig, men nu skiftar vi fokus till att hitta en kollega till Carl Lindbom, säger Wallin i uttalandet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Färjestad, SHL
230329 Färjestads Linus Johansson deppar efter kvartsfinal sju i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 29 mars 2023 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0224

Jonas Johansson har tillbringat de sex senaste säsongerna i Nordamerika och har hoppat mellan NHL och AHL under en längre tid. Senaste säsongen blev det bara tre NHL-matcher för Colorado Avalanche och 26 matcher för farmarlaget Colorado Eagles.

Sammanlagt har det blivit 35 NHL-matcher i karriären.

Vad tycker du om det här oväntade beskedet? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Henrik Lundqvist visar återigen hela hockeyvärlden sitt stora hjärta efter vacker gest för 14-årige pojken