C More tar nu bort kameran i SHL-matcherna – efter spelarnas stora protester

.

Spelarna har sågat ”refcam”. 
Nu backar C More och plockar, i stort sett, bort kameran.
– Vi lyssnar alltid med spelare och ledare hur saker funkar och försöker hitta hållbara, schyssta lösningar, säger Rickard Segeborn, programchef sport på TV4 och C More till Aftonbladet.

Sen C More valde att inför ”refcam”, alltså en kamera som placerats på domarens hjälm, har det varit omdiskuterat.

Kameran har fångat dialoger med spelarna på isen, och lett till en hel del sköna klipp.

”Det är riktigt dåligt”

I fjol fångades bland andra Dick Axelsson på domarkameran när han frågade Mikael Nord ”hur länge Joel Lundqvist ska få bestämma i svensk hockey”.

Den dåvarande Dif-stjärnan var dock kritisk till att kameran används.

190427 Domare Linus Öhlund diskuterar med Djurgårdens Dick Axelsson under final 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 27 april 2019 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Han menade då att han skulle prata med spelarfacket.

– Det är för mycket kameror. Det som sägs ska stanna på isen, jag tycker att det är riktigt dåligt, sa han då.

C More backar nu

Enligt Aftonbladet har påtryckningarna mot C More från spelarna varit så pass stora att C More nu, ”mer eller mindre”, väljer att plocka bort domarkameran.

– Vi har snackat lite med spelare och tyckt och tänkt runt det här. Vi ska ha kvar elementet (med domarkamera) men inte lika mycket. En nyhet den här säsongen är att vi gör ’Gameday’ med spelare istället för tränare. Vi följer spelare med ljud och bild en hel matchdag. Första avsnittet kommer snart att presenteras, säger Rickard Segeborn till Aftonbladet.

190413 Linjedomare Henrik Pihlblad, domare Mikael Nord och Sören Persson sett från linjedomare Andreas Malmqvist perspektiv under semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Luleå 13 april 2019 i Göteborg.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Segerborn säger att man lyssnat på spelarna.

– Vi för alltid en dialog med spelare, lag och klubbar. Vi har en kommunikation där vi lyssnar och har förståelse, säger han, och fortsätter:

– Allt bygger på att det finns en ömsesidig respekt. Om inte vi lyssnar och förstår och bara pekar på vad som står i ett kontrakt blir det inte bra. Men rent journalistiskt handlar det fortfarande om att granska spelarna.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

LÄS MER: Mardrömmen i Nordamerika för tidigare SHL-stortalangen – svenskmålvakten får nu lämna AHL

Elias Pettersson är på allas läppar efter uttalandet – skapar nu stor förvirring i kanadensisk tv