"Bulans" stora revansch – efter sura guldmissen: "Va, vad säger du!?"

”Bulans” stora revansch – efter sura guldmissen: ”Va, vad säger du!?”

Inget SM-guld och totalnobbad i SHL Awards.
Men nu får Thomas ”Bulan” Berglund sin stora revansch.
Finaltränaren har blivit utsedd till ”Årets tränare” inom svensk hockey.

Brynäs stod för vårens största prestation genom att trotsa alla förhandstipsen och ta sig till SM-final. Efter en heldramatisk finalserie som avgjordes först i förlängningen i den sjunde matchen fick man till slut se sig slagna av HV71.

Det förtjänar Brynäs och allra främst huvudtränaren Thomas ”Bulan” Berglund stor respekt för. Dock nobbades ”Bulan” helt i kategorin ”Årets tränare” vid SHL Awards. På grund av att det priset bara ser till grundserien och inte till slutspelet.

Men varför deppa över det när revanschen kom direkt för Berglund. Finaltränaren utsågs i dag till ”Årets tränare” av ishockeyjournalisternas Kramatförening. Och snacka om att han blev överraskad av det.
– Va, vad säger du, det ska väl gå till coachen som vinner guld?, säger den förvånade ”Bulan” i ett uttalande.
– Men helt klart hade jag hellre vunnit SM-guld än blivit ”Årets tränare”. Jag har jobbat med ett fantastiskt team i Brynäs, som jag delar det här priset med.

När man även läser motiveringen är det tydligt varför ”Bulan” förtjänar det här priset så mycket efter nuvarande säsongen.
”Han har lyft ett Brynäs på väg neråt till en toppkandidat, som spelat en rolig, rapp och snabb ishockey, och som in i det sista utmanade om SM-guldet. Han visade styrka och fingertoppskänsla när laget doppade och lyckades med små förändringar få formen peka snabbt uppåt igen. Brynäs var av experterna tippade chanslösa mot Linköping, ännu mera nederlagstippade mot Frölunda, men pressade till sist HV 71 till en sjunde final och förlängning”, skriver Ishockeyjournalisternas Kamratförening i sin motivering. 

I dagarna blev det även klart att Berglund lämnar Brynäs för att ta över Luleå till nästa säsong.

LÄS MER: När ”Bulan” fick sitt klassiska utbrott på en stackars Djurgårdsrookie.